Az Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi kortárs képzőművészeti vására, Magyarország legnagyobb művészeti kiállítása 2022 októberében 12. alkalommal nyitja meg kapuit. A több tízezres látogatottságú, évente megrendezésre kerülő esemény ezúttal közel 120 kiállítót lát vendégül mintegy harminc országból, ötszáz feletti művész több ezer alkotása tekinthető és vásárolható meg a Bálna Budapest épületében a korábbi évekhez képest még kiterjedtebb, 8.000 négyzetméternyi kiállítási területen.

A művészeti seregszemle számtalan kísérőprogramja között ugyancsak a Bálna Budapest ad otthont Art Photo Budapest néven Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásárának, az Inside Art nemzetközi művészeti és műtárgypiaci konferenciának illetve a 360 Design Budapest design kiállításnak is.

Az Art Market Budapest széles választékán belül az idei évben Szerbia művészetét helyezi a figyelem középpontjába. A vásár díszvendégeként Szerbia kortárs művészetét külső helyszíneken létrejövő kiállítások és események is bemutatják a közönségnek, a programsorozat MOST.SERBIA néven szerveződik művészeti fesztivállá.

Hasonló tartalmak

Admin mode