Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Látnivalók és kultúra

A nyakában hordta a sebész a fejből kioperált golyót – 80 éves a Sziklakórház

A II. világháború alatt és után gyógyítottak benne, de kutatták itt a tífusz ellenszerét is, volt bunker, raktár és színház, 16 éve pedig múzeum.

Az esemény
egy városi sétán
,
előadásokon
és
workshopokon
keresztül mutatja be, miként alakíthatóak ki
meglévő anyagokra
és
korlátozott erőforrásokra
építve
olyan terek, amelyek támogatják az
átmeneti időszakra történő berendezkedést
, a különböző tevékenységek együttélését.
Program:


Február 13.


17.00 - 18.30: Co-work Budapest! - Városi Séták

A séta során budapesti
co-working tereket, alkotóműhelyeket ismerhetünk meg közelebbről, ahol a terek megálmodói és használói beszélnek a közösségi munkatér előnyeiről és nehézségeiről. A séta állomásai:
FabLab Budapest
,
The Hub
,
L’Office
,
Kaptár
. A sétát vezeti: Pongrácz Barbara. A séta részvételi díja 1000 forint, diákoknak 800 forint -
a séta regisztrációhoz kötött
!


Február 14.


10.00 - 18.00: Flexibilis Terek - Workshop

A workshop budapesti tipológián és igényeken keresztül vizsgálja egy helyiség közös használatának térbeli kihívásait, illetve az ezekre adott lehetséges válaszokat.
A workshop vendégei Christian
Hermansen, az
Oslo School of Architecture and Design (AHO) professzora és Barbara Elisabeth Ascher, az AHO munkatársa. (Jelentkezés hamarosan)


19.00 - 20.00:

Scarcity and Creativity in the Built Environment – Christian

Hermansen

és Barbara Elisabeth Ascher

(
Oslo School of Architecture and Design) előadása
(angol nyelvű)

A nemzetközi együttműködésként,
Hermansen
és Ascher részvételével megvalósuló SCIBE projekt a hiány és a szűkös erőforrások szerepét vizsgálta a designeri, építészi és urbanisztikai kreativitásban.


Február 15.


14.00 - 18.00: Letölthető design? – A Kultúrgorilla bútor

workshowja


A Kultúrgorilla DIYsigner workshowja bevezet a nyílt forráskódú, egyszerűen összeállítható
bútorok megépítésének lépéseibe. Egy ismert design stúdió letölthető terve alapján a résztvevők közösen készítenek el egy bútordarabot, amit az esemény végén kisorsolunk a résztvevők között. A workshop részvételi díja 2000 forint, diákoknak 1600 forint -
a részvétel regisztrációhoz kötött
!


18.30 - 20.00: A köztes használat eszköztárai

– Skype Meetup


A meetupon 5+5 perces előadásokon keresztül olyan külföldi és magyar kezdeményezéseket ismerhetnek meg az érdeklődők, amelyek különböző eszköztárak átadásával segítenek olyan innovatív projekteknek, amik ‒ ha csak meghatározott ideig is ‒ egy új helyiségben / helyiséggel ‒ próbálnak erősebbé válni.

Hasonló tartalmak

Éjszakai élet

Óperentzia – Spring Awakening

Bár az Óperentzia zenéje vérbeli álomvilág, most mégis a tavaszi ébredésnek szentelnek estét, melyben keveredik a hatvanas évek funkja, a televíziós gyermekműsorok zenéje, a downtempo és a trip-hop monotonitása, az elektronikus tánczene lüktetése, a jazz improvizatív jellege és evokatív filmzenei hangulatok. Március 14-én az A38 Hajón várnak, a vendég pedig a Bellegance & Fraser lesz.

Szabadidő

Kiscelli To Go – Lajta Béla 150

A Kiscelli Múzeum négyalkalmas városi sétasorozat negyedik, egyben utolsó megállója a Rákóczi út és a Vas utca Lajta Béla által tervezett épületei: az egykori Budapest-Erzsébetvárosi Bank Székháza, ma a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Vasedény épülete valamint a Vas utcai egykori Főváros VIII. kerületi felső kereskedelmi iskola, ma Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Széchenyi István Kereskedelmi Technikum épülete.

Shopping

Márciusi kiskertpiac

Múlik a tél, kezdetét veszi a tavasz, és a Kiskertpiac beköltözik a belvárosba, az Anker közbe. Március 10-én, vasárnap virágok, növények, termelők és dizájn kiállítók termékeivel, a csupa növényes MADHOUSE igazán kizöldül majd, és ha arra járnánk, biztosan nem távozunk üres kézzel.

Shopping

Women's Day Pop-up

Nők napja alkalmából a Berberben három női vállalkozót hívtak meg, egy laza szombati pop-up vásárra. A szokásos szőnyegdózis mellett csodás kerámiák, ékszerek, etikusan készült ruhák és kiegészítők közül válogathatunk március 9-én, a DE_Ceramics, Kafi Folk és Málna Jewellery jóvoltából.

Neked ajánlott

A