Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Idén 93. alkalommal rendezik meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri rendezvényét: június második hétvégéjén a Vörösmarty tér és a Duna-korzó ad helyszínt számos előadásnak, beszélgetésnek, vásárnak. A Szép Magyar Könyv 2021 verseny díjátadója után ebben az évben Nádas Péter nyitja meg az eseményt, amit Grecsó Krisztián és Beck Zoli Hoztunk valamit magunkból című zenés irodalmi estje követ.

A könyvek ünnepén dedikálhat nekünk Závada Pál, Krasznahorkai László, Nádasdy Ádám, Tóth Krisztina, Krusovszky Dénes, Parti Nagy Lajos, és még több mint 20 szerző. Idén a szervezők rendhagyó módon egy a gyerekeknek szóló közösségi térrel is készülnek, de számíthatunk könnyűzenei koncertekre is, például az Anima Sound System nagykoncertjére.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

Nőnapi tulipánvásár a Normafán

Március 8. és 10. között virágba borul a Normafa Síház Étterem, és a tavasz hírnökével, tulipánnal telik meg a helyiség nőnap alkalmából. Lesznek 10 és 20 szálból álló csokrok, a hétvége zárásaként pedig vasárnap egy tavaszköszöntő brunchra kerül sor.

Shopping

NOS Nőnapi garázsvásár

Ismét kinyitják a NOS csodagarázsát március 8. és 10. között, a Hunyadi János utca 22. szám alatt. Kincsek között válogathatunk, és a tematika természetesen nőnapi lesz, ami csomó csajos cuccot jelent, és persze a szokásos, széles választékot.

Kultúra

The AI Film Festival (AIFF) 2024

Magyarországon elsőként szervezett nemzetközi, mesterséges intelligenciával készült filmeknek versenyt a The AI Film Festival (AIFF). A 145 beérkezett pályamunkákból rangos zsűri választotta ki a legjobb alkotásokat, amelyeket március 3-án a Bem Moziban nézhetünk meg. Az AIFF-ra öt – látványfilm, dokumentumfilm, kísérleti film, videóklip, vegyes művészeti alkotás – kategóriában, maximum 15 perces, legalább a mű felében mesterséges intelligenciával készült alkotásokkal nevezhettek a készítők.

Kultúra

Jávor Piroska: „Játék Parnasszuson”

Az idén 80 éves szentendrei festőművész, Jávor Piroska kiállítása nyílik a Szentendrei Képtárban március 8-án, 17 órakor Játék a „Parnasszuson” címmel.

Neked ajánlott

A