Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Az Anilogue idei versenyprogramjában hat egész estés animáció, emellett mintegy huszonöt animációs rövidfilm és tizenhat gyerekfilm méretteti meg magát a zsűri és a közönség előtt. Olyan alkotások szerepelnek a kínálatban, mint az Oscar-jelölt Farkasok népe / WolfWalkers című ír-angol-francia animációs játékfilm, a Josep című, Európai Filmdíjas francia-belga-spanyol animáció, az Annecyban Kristály-díjjal jutalmazott francia-dán Calamity, vagy a japán anime egyik meghatározó alakja, Mamoru Hosoda meséje, a Belle: A sárkány és a szeplős hercegnő című új, több mint kétórás alkotás. A rövidfilmek és gyermekanimációk mezőnyében pedig az elmúlt év díjnyertes magyar munkáival is találkozhatunk, így Darabos Éva Pá, kis panelom!, Ulrich Gábor Dűne, Lantos Júlia Incognito, Jurik Kristóf és M.Tóth Géza Kuflik, valamint Ulrich Sára Kérdezős vers című munkáival. A fesztivál hétvégi programjában pedig ismét lesz felnőtt nézőknek szóló Animált éj és levetítik a 2020- as Anilogue zsűrijének különdíjasait.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

365 Oldtimer Kiállítás

December elsején nyílt meg a különleges járműkiállítás, a 365 Oldtimer. Az egész évben látogatható rendezvény gazdag és változatos gyűjteményt kínál, az autóipar sokszínűségét megvilágítva, és kiemelt figyelmet szán az oktatásra is. A 365 Oldtimer Kiállítás büszkélkedhet három olyan autóval, amelyek közül csak egy-egy létezik a világon. A legkorosabb jármű a gyűjteményben, a Renault Skiff Labourdette Carrose éppen most 110 éves. Megtekinthető a Galambos József alkotta Ford T modell truck (1926) is, amivel régen még jeget árultak Amerikában, és ami idővel az autóipar egyik alapkövévé vált.

Kultúra

Macskafogó a Corvinban

December 9-én és 10-én minden idők legjobb magyar rajzfilmjét nézhetjük újra 15:30 órai kezdettel, a Corvin moziban. Ternovszky Béla rendező és Nepp József író 1986-ban készült, minden korosztály számára egyaránt szórakoztató rajzfilmje tökéletesen egyesíti magában a kaland-, a gengszter- és a kémfilmek legszebb hagyományait, és utánozhatatlan humorával egyúttal kacagtatóan parodizálja is ezeket a zsánereket.

Kultúra

Sárkány Éve Lampion Fesztivál a Biodómnál

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál egy színes és varázslatos világba vezet, amely a fény és árnyék játékával vár bennünket december 16-tól február 24-ig. Az Állatkerti körúton lévő Biodóm kertjében a kínai kultúra iránt érdeklődőket mindenképp megszólítja, de a családosoknak is érdemes belépni ezen a mágikus kapun, hiszen bent 5-8 méteres installációk fogadnak, a sétányon haladva pedig karibi flamingókkal, sarkvidéki jegesmedvékkel, játékos csimpánzokkal, egzotikus állatokkal is találkozhatunk.

Látnivalók és kultúra

Dante Casino x Z Paradigma–Füge Produkció: Tyúkdráma

December 8-án és 9-én nézhetjük meg Georgita Máté Dezső rendezésében a Tyúkdrámát, a Jurányi Házban.

Neked ajánlott

A