Keresés EN

A Kiskörút és a Nagykörút között félúton található Uránia Nemzeti Filmszínház a főváros egyik legbájosabb mozihelyszíne. 1894-es építésénél ügyesen kevertek bele egy kis gótikát, reneszánszot és arab stílust is, amikből talán az utóbbi a legszembetűnőbb. Ezért bátran mondhatjuk, hogy a város legszebb mór emléke - egy időben még Alhambrának is hívták. Eredetileg mulatóként működött, évekkel később lett belőle tudománynépszerűsítő előadások színhelye, végül kalandos sorsú mozi. Hatalmas, patinás nézőtere tényleg különleges körítést biztosít a filmekhez, kifejezetten jó választás a hollywoodi kasszasikerek premierjére vagy éppen egy filmfesztivál végigkísérésére. Gyakran tartanak itt tematikus filmheteket is.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A