Keresés EN

18. születésnapját ünnepli a Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál, és ennek örömére öt napon keresztül tartó programokkal készülnek a szervezők. Május 10 és 14. között 4 kiállítást is megnézhetünk, és szerdától vasárnapig öt nemzetközi, ingyenes workshopon vehetünk részt, ha mi is belekóstolnánk az alkotás folyamatába. A Gólya Presszóban képregénykönyvtár nyílik azoknak, akik elvonulnának kicsit a fesztivál nyüzsgésétől, és természetesen meg is vásárolhatjuk, haza is vihetjük a kedvenc képregényeinket.

A programsorozat kiemelt napja
14-én lesz, a Dürer Kertben, ahol annak lehetünk tanúi, ahogy díjnyertes képregényalkotók Zságer Balázzsal közösen improvizálnak. Szintén vasárnap Iamyank és Joonas Sildre beszélgetnek majd Arvo Pärtről és az életét bemutató képregényről, és a zárónapon 9 nemzetközi vendég dedikálja a frissen beszerzett példányainkat.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

Nőnapi tulipánvásár a Normafán

Március 8. és 10. között virágba borul a Normafa Síház Étterem, és a tavasz hírnökével, tulipánnal telik meg a helyiség nőnap alkalmából. Lesznek 10 és 20 szálból álló csokrok, a hétvége zárásaként pedig vasárnap egy tavaszköszöntő brunchra kerül sor.

Shopping

NOS Nőnapi garázsvásár

Ismét kinyitják a NOS csodagarázsát március 8. és 10. között, a Hunyadi János utca 22. szám alatt. Kincsek között válogathatunk, és a tematika természetesen nőnapi lesz, ami csomó csajos cuccot jelent, és persze a szokásos, széles választékot.

Kultúra

The AI Film Festival (AIFF) 2024

Magyarországon elsőként szervezett nemzetközi, mesterséges intelligenciával készült filmeknek versenyt a The AI Film Festival (AIFF). A 145 beérkezett pályamunkákból rangos zsűri választotta ki a legjobb alkotásokat, amelyeket március 3-án a Bem Moziban nézhetünk meg. Az AIFF-ra öt – látványfilm, dokumentumfilm, kísérleti film, videóklip, vegyes művészeti alkotás – kategóriában, maximum 15 perces, legalább a mű felében mesterséges intelligenciával készült alkotásokkal nevezhettek a készítők.

Kultúra

Jávor Piroska: „Játék Parnasszuson”

Az idén 80 éves szentendrei festőművész, Jávor Piroska kiállítása nyílik a Szentendrei Képtárban március 8-án, 17 órakor Játék a „Parnasszuson” címmel.

Neked ajánlott

A