Keresés EN

A Vasúttörténeti Park a XIV. kerületben, a Tatai úton rejlik meglepően jó állapotú, legendás vonataival. Nem csak azoknak tartogat páratlan kincseket, akik a vonatok és mozdonyok rajongói, hanem azoknak is, akiket a történelem hoz lázba, hiszen a sok-sok szerelvény között Horthy Miklós, Rákosi Mátyás és Kádár János egykori vonatát is megtaláljuk. Kádár vonata, az Ezüst Nyíl az egyik kiemelt látnivaló, mivel a parkban dolgozók között olyanokkal is összetalálkozhatunk, akik még szolgáltak rajta, így első kézből tudhatunk meg olyan bennfentes információkat, hogy Kádár János miért utált repülni, vagy épp azt, hogy miért nem felelt meg neki Rákosi Mátyás korábbi szerelvénye.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Neked ajánlott

A