Keresés EN

1972-ben hozták létre a Szabadtéri Néprajzi Múzeumot, vagyis a Skanzent, ahol összesen kilenc tájegységet és azokon belül több mint 350 épületet fedezhetünk fel, miközben rengeteg kiállítás, aktív helyszín, gyermekélménypont, élő történelmi előadás és játszótér vár ránk. A magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatják itt be a 18. század közepétől a 20. század első feléig, bár van régebbi épület is, ahol például a Netflix népszerű sorozatához, a Vajákhoz forgattak jeleneteket, de számos magyar film is itt készült. Az épületek nagyobbik része áttelepített, vagyis az eredeti helyükön darabjaikra szedték szét, majd újra felállították, de például az erdélyi részen az épületek hiteles másolatait készítették el. A hatalmas terület több napnyi látnivalót is kínál, és akár bringával vagy az ott közlekedő kisvonattal is bejárhatjuk. Ha több napra tervezünk a Skanzen saját hoteljében is megszállhatunk és a területen belül számos étterem, kávézó és pékség is rendelkezésünkre áll, ha megéheznénk vagy megszomjaznánk.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A