Keresés EN

Programok itt

kultúra

Robert Capa, a tudósító

Robert Capa, a tudósító címmel június 13-án megnyílt a világ első, állandó Robert Capa életmű- kiállítása az idén 10 éves Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ új, 500 nm-es kiállítóterében.

Látnivalók és kultúra

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

Robert Capáról mondta a híres író, Ernest Hemingway: "Jó barát, nagy és igen bátor fotós volt. Halála mindenki számára nagy veszteség, elsősorban az ő számára.” A Capa Központ megnyitása pedig nagy nyereség, elsősorban Budapest számára. A 2013-ban életre hívott Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ nem saját gyűjteménnyel rendelkező múzeum, hanem kiállítótér, amely elsősorban a sajtó- és dokumentumfotókra koncentrál. Ezen kívül nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi kapcsolatok ápolására, melyeket kiállításokkal és ösztöndíjprogramokkal segít. A központ feladatai közé tartozik a magyar fotóriporteri hagyaték kutatása és gondozása, valamint a Magyar Fotográfiai Nagydíj megalapítása is.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A