Keresés EN

A Keleti Pályaudvarnál található Rendőrmúzeum 1999 óta várja a látogatókat, méghozzá ingyenesen. A múzeum két részből áll: a rendőrségtörténeti tárlat 1848-tól napjainkig mutatja be a szervezet fejlődését és változásait, a bűnügyi-kriminalisztikai teremben pedig egyes bűncselekmény-típusokat és eseteket követhetünk nyomon, illetve olyan hírhedt bűnözők ügyéről tudhatjuk meg az igazságot, mint például Matuska Szilveszter. Találkozhatunk itt izgalmas, ijesztő vagy esetenként szellemes kiállítási tárggyal, mint például a Múlt és jelen nevű képgyűjtemény, amely képpárokból áll: eredeti 50-es, 60-as és 70-es évekbeli, archív fotókat fotóztak újra ugyanazokon a helyszíneken és beállításokban. Ezen kívül olyan különlegesebb esetekbe is bepillanthatunk, amelyeket filmvászonra is vittek, ilyen a viszkis rabló vagy a martfűi rém ügye.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A