Keresés EN

Programok itt

Exkluzív finisszázs a Világjáték – Polcz Alaine 100 kiállításban

Polcz Alaine életfilozófiájáról, amely szakácskönyveiben ugyanúgy megnyilatkozik, mint bármely szépirodalmi művében, február 28-án este Segal Viktor séffel beszélgethetünk a kiállítás terében.

kultúra

Költő lenni vagy nem lenni

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója tiszteletére új állandó kiállítást nézhetünk meg január 14-től a Károlyi-palota felújított tereiben. A tárlat különlegessége, hogy az életrajz helyett a költő szövegeire épít, és Petőfi szoborrá merevedet kultikus alakja helyett a sokszálú életműre irányítja a figyelmet. A kiállításon megidézett szövegek mindannyiunk számára nyújtanak találkozási pontokat, a színházi, filmes díszlet, az interaktív videóinstallációk pedig, a korabeli képzőművészeti alkotásokkal együtt összművészeti, performansz jelleget adnak a tárlatnak.

A Károlyi-család palotája már nem sokkal megépülése után a pesti irodalmi élet egyik központjává vált, hiszen Károlyi György szalonjának vendégei között szerepelt Vörösmarty Mihály, Kölcsey Ferenc és más irodalmárok. 1954-ben rendezték be az utca embere és a szakzsargon által egyszerűen csak „PIM" néven emlegetett intézményt.

A Petőfi Irodalmi Múzeum az irodalmi emlékek gyűjtését és őrzését végzi, ezen a téren hozzámérhető gyűjteménnyel csupán az Akadémia rendelkezik. Állandó Petőfi-kiállítása mellett különböző időszakos tárlatok tekinthetőek meg benne, de emellett programkínálata is igen széles: irodalmi beszélgetések, felolvasóestek, könyvbemutatók, koncertek és színházi előadások egyaránt szerepelnek palettáján. Emellett pedig a kastély szabadon látogatható udvara és az ott található étterem is nyújthat különleges élményt, hiszen nem mindennapi esemény Petőfivel kávézni.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Neked ajánlott

A