Keresés EN

Szabadidő

Népsziget (Szúnyog-sziget)

A legészakibb budapesti szigetünk a Népsziget, más néven Szúnyog-sziget. Az 1830-as években Újpesthez csatolták a Zsilip utcán át, így most a XIII. kerülettel osztoznak ezen a kieső ligeten. Néhol ijesztő lehet a kihalt terület, de ez a Népsziget előnye is, hiszen zavartalanul tudunk futni, piknikezni, biciklizni vagy egyszerűen csak sétálni, amit a Margitszigetről nem mindig mondhatunk el. A Szúnyog-szigeten működik még lovarda, kutyaiskola és kecskefarm is. Ha egész napos programra készülünk, akkor a Sziget Sörözőben lángos és hekk a klasszikus menü, a parton, az Északi vasúti összekötő híd lábánál pedig egymás mellett jobbnál jobb helyek sorakoznak: a Perem, a Kabin, a Wasser vagy a legújabb lazulós hely, a Szitakötő. Végül, de nem utolsósorban ne feledkezzünk el a népszigeti félszigeten elterülő természetvédelmi területről, az ártéri erdőről, ami tankönyvszerűen vadregényes, és ahol ha szerencsénk van, a vadkacsákon kívül még hódokat is láthatunk.

Még több érdekességet tudhattok meg a helyről a Csípnek-e a szúnyogok a Szúnyog-szigeten? című podcastadásunkat meghallgatva.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A