Keresés EN

Programok itt

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától 20:45-ig jelölt filmeket nézhetünk meg.

A Művész mozi mondhatni, a budapesti artmozik romkocsmája, eklektikus, művészi dizájnnal és kulturális találkozóhely szereppel. Emellett egy igazi vén róka: 1910 óta pörögnek itt a filmkockák, bár akkor még Mozgókép Otthon néven futott. Ezt nagyjából akkor cserélték le Décsi Mozira, amikor a falak között bemutattak (a városban elsőként) egy színes-és hangosfilmet. Volt még Deák mozi és Fáklya is, de 1989 októbere óta Művészként ismerik a budapestiek. Ma is ez a nevet olvashatjuk az Oktogon közeli épületen, neoncsövekből kirakva. Ez számit Budapesten a legnagyobb kínálatú művészfilmeket vetítő mozinak, de nem ritkák a populárisabb darabok sem (persze csak a legjobbak kerülnek be). A filmeken főleg eredeti nyelven, magyar felirattal nézhetjük, olykor filmfesztiválok, tematikus vetítések keretein belül. Aztán pedig akár még egy ritkaságnak számító filmet is hazavihetünk, DVD-n (a mozi bal folyosóján működik ugyanis az Odeon dvd téka).

Tipp: A biciklivel érkezők a mozi épületén belül is lezárhatják járgányaikat.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Neked ajánlott

A