Keresés EN

Szabadidő

Kis-Hárs-hegy

Hely adatai

A Hűvösvölgyön túli, két részből álló Hárs-hegy pazar kirándulóhely: területén akár egy 2,7 kilométeres körtúrát is bejárhatunk. De ha kevésbé akarunk elfáradni, a Nagy-Hárs-hegyet kihagyva célba vehetjük rögtön a Kis-Hárs-hegyet, amit azért is szeretünk, mert a tetején egy Makovecz Imre-féle alkotásba futunk. Ez egy spirál alakú, vas-és faszerkezetes kilátó, amely bár ránézésre ingatagnak tűnik, olyan kilátással jutalmazza meg azt, aki felmászik rá, hogy le sem akar jönni róla az ember. 368 méter magasról belátni Buda északi részét, a budapesti belvárost a Várhegyet és a Citadellát is. A terepen sok sütögetésre alkalmas helyet és padokat is találunk.

Megközelítés: Hűvösvölgyből indulva gyalogosan vagy a Gyermekvasúttal közelíthető meg. Mi a sétát ajánljuk, ami nem több 30 percnél.

Még több érdekességet tudhattok meg a környékről A Királyi Tébolydától az OPNI-ig – a Lipótmező története című podcastadásunkat meghallgatva.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A