Keresés EN

Sokan nem is sejtenék, hogy Zuglóban találjuk Magyarország első japánkertjét, pedig már közel száz éve építették. Típusa szerint egy archaikus síkvidéki teakert a Muromachi korszakból, amely a több évezredes japán kertépítészeti hagyomány utolsó előtti korszaka volt. Ezek a teaszertartás köré épülő kertek régen a kikapcsolódást szolgálták. A lelassulást, befelé fordulást segíti a kertben kiépült tórendszer, amelyben ázsiai mandarinrécék és indiai futókacsák úszkálnak. A növények közül pedig a lilaakác, az aranyvessző, a japánbirs és a szecsuáni mamutfenyő teszi még autentikusabbá a helyet. A teknőc- és darusziget a japánok két mitikus állatára utal, a „Sóhajok hídján” végigsétálva pedig kívánhatunk valamit, és a legendák szerint a kívánságunk valóra fog válni.

A 30-as években még a japán hercegi pár is tiszteletét tette itt egy teaszertartáson, és annyira elégedettek voltak, hogy cserébe növényeket küldtek a kertészetnek a császári palotából.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A