Keresés EN

A Gellért-hegy déli lejtőjénél található Budai Arborétum ma természetvédelmi terület és egyetemi kampusz, mondhatni ez Buda Füvészkertje. A területet egykor szőlőskertek borították, ami a XIX. század végén pusztító filoxéra miatt tűnt el teljesen. Az első oktatási intézményt, egy kertészképző iskolát Entz Ferenc, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc honvédorvosa hozta létre a Bach-korszak idején. A szőlő ugyan kipusztult, de a kertészképzés itt maradt, más területekkel kiegészülve: többek között a következő generáció kertészeit, tájépítészeit, szőlész-borászait, sörfőző mestereit képzik itt. A Budai Arborétum egész évben díjmentesen látogatható.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A