Keresés EN

A 2-es villamosozást Budapest egyik legszebb és legolcsóbb városnéző programjának is nevezhetjük, ugyanis a Jászai Mari tértől a Nemzeti Színházig, a Duna-parton kanyarogva kalauzol el a város ikonikus épületei közé. És mindez csupán egy BKV-jegybe kerül, vagy kettőbe, ha a visszafele útra is befizetünk. Mindkét irányba haladva érdemes aktívan jobbra-balra pillantgatni, ugyanis a villamos elhalad többek között a Parlament, a Gresham Palota, a Lánchíd mellett és az Erzsébet híd alatt is. A túloldalon pedig feltűnnek a budai hegyek, a Várnegyed és a Gellért Fürdő is. És persze nem lehet kimaradni a Corvinus és BME versengéséből sem, egyik oldalon az egyik, a másikon a másik követeli a figyelmet. 

Tipp: Nem a 2-es villamos egyébként az egyetlen olyan közjármű, amellyel alternatív módon fel lehet fedezni a várost, a MOL Bubi és a BKK hajó is új látószögeket kínál.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A