Az 5 évig zárva tartó hotel az elmúlt hónapokban teljesen megújult. Augusztus 23-án nyitották meg újra kapuikat a vendégek előtt, mi pedig bejártuk a szállodát a földszinttől a mesés panorámájú emeletes szobákig, illetve leteszteltük a pazar reggelit is.

Nem véletlenül tartjuk az egyik legjobb lokációjú szállodának a helyszínt. Az Apor Péter utcában megbújó, 90-es években épült négycsillagos Carlton Hotelből kb. 2 perc sétával elérhető a Lánchíd, néhány perc sétával a Budai Várnegyed, sőt a pesti oldal központi terei, a Vörösmarty tér és a Deák tér is könnyen és gyorsan megközelíthetők tömegközlekedéssel vagy akár gyalogosan is.

Egy klasszikus szálloda újragondolva

A szálloda egy klasszikus szálloda abban az értelemben, hogy ha egy hosszabb hétvégét töltünk el Budapesten, és keresztül-kasul bejárnánk a város főbb nevezetességeit, akkor tökéletes választás. Figyeltek arra, hogy a környékbeli hotelekhez képest kedvezőbb árakat kínáljanak, illetve nyitási kedvezményekkel is várják az ideérkezőket. Ha szeptember 30-ig foglalunk a weboldalukon keresztül, akkor 20% kedvezményt kapunk a december 23-a előtti időszakra.

A szállodát átvevő Eventrend Csoport több hónapig dolgozott azon, hogy a 90-es években épült szállodát újra megnyithassa a látogatók előtt. Megújultak a szobák, a földszinti reggelizőrészleg és a recepció is. Kusnyár Gábor a sajtó számára szervezett bemutatón elmondta, hogy ez az első ilyen jellegű projektjük, de ugyanolyan lelkesedéssel és szívvel vágtak neki a munkának, mint máskor.

A szálloda vezetésével a nagy szakértelemmel és múlttal bíró Sárvári Krisztinát bízták meg, aki több szállodát is vezetett már az elmúlt évtizedekben, és pontosan tudja, hogy mire van szüksége a vendégeknek.

„Az ilyen típusú bed & breakfast szállodáknál 3 dolog alapvető: legyen jó ágy, legyen jó reggeli, és rengeteg jó programot tudjunk ajánlani az ideérkezőknek. Ezen koncepció mentén nyitottuk meg a szállodát” – meséli.

Fokozatos megnyitásra törekedtek, szeptember végére szerették volna elérni a telt házat, de szerencsére ez már szeptember első napjaiban megvalósult. Ez is bizonyítja, hogy szükség van az ilyen árkategóriájú, mégis jó lokációval rendelkező hotelekre. Pozitívan tekintenek a következő hónapok elé is, hiszen ezzel a nagy szobaszámmal csoportokat is tudnak fogadni.

95 kényelmes szoba, mesés panoráma

A szobák közül mindenki találhat az igényeinek megfelelőt. Vannak nyugodtabb, belső kertre néző vagy éppen a nyüzsgő város felé tekintő szobák, erkélyes vagy erkély nélküliek, káddal vagy zuhanyzóval rendelkezők.

Nekünk a felsőbb emeleteken található, a Duna felé néző szobák nagyon tetszettek, amelyek kis erkélyeiről akár a Parlament és a Halászbástya is látható.

Az ágyak kényelmesek, igény szerint a franciaágyasból kétágyassá alakíthatók, a berendezés klasszikus, de barátságos. A nagyobb légterű szobák családok számára is alkalmasak, itt pótágyat vagy babaágyat is tudnak biztosítani. Nem gyakori a budapesti kínálatban, de itt egyedül utazóknak is tudnak egyágyas szobákat biztosítani.

Pazar reggeli, könnyed bár

A reggelinél a megszokott szállodai kínálatnál egy kicsit magasabbra tette a lécet. Külön pozitívum a későn kelőknek, hogy itt 11 óráig elérhetők az ételek és italok, a korán kelők pedig már reggel 7 órakor asztalhoz ülhetnek a hangulatos földszinti helyiségben. Akik korán indulnak a város felfedezésére, reggeli helyett reggelicsomagokat is kérhetnek elvitelre.

A szokásos meleg, például tojásos reggelik mellett számos finomság is kapható, melegszendvicsek, saláták, gyümölcsök, és külön sarokban kaptak helyet a gazdag választékban elérhető kenyérfélék és péksütemények.

A valamilyen érzékenységgel rendelkezők is bőségesen találnak lehetőséget, hiszen a gluténmentes kiflitől kezdve a tejmentes joghurtig számos finomság közül válogathatunk, így a vegánok, laktóz- vagy gluténmentesen étkezők is találnak majd fogukra valót.

Kiemelnénk a kávésarkot, ahol szintén bőséges a választék: a tejek és alternatív tejek, a különféle édesítők és cukrok között válogathatunk, tejszínhabot is kérhetünk a kiváló minőségű kávékhoz. Az biztos, hogy egy ilyen kávéval és tökéletes reggelivel igazán jól indulhat a nap és a városnézés.

„A reggelikínálat kialakításakor fontos szempont volt, hogy akár meleg, akár hideg, akár valami laktatóbb vagy könnyedebb reggelire vágynak a vendégek, mindenki megtalálja a kedvére valót akkor is, ha éppen valamilyen ételérzékenysége van, vagy egy diétát követ” – meséli Juhász Dániel, a szálloda séfje.

Este pedig a bár csábítja egy kis lazulásra a vendégeket, ahol kellemes légkörben lazíthatunk egy ital társaságában.

Kiváló programajánlatok, ha azt sem tudjuk, merre induljunk, és remek szolgáltatások

A szálloda nemcsak segít a legjobb látnivalók és programok felfedezésében, hanem Travellers Dream csomagokat is kínálnak, amelyek hátizsákokat, belépőjegyeket, termoszokat, designtáskákat és képeslapokat tartalmaznak, így minden szükséges dolgot megkaphatunk a város felfedezéséhez. Kifejezetten turistabarát a recepció is, ahol segítenek a programok szervezésében, elektromos rollereket és kerékpárokat is bérelhetünk a város felfedezéséhez.

Az Eventrend Group részeként az Eventrend Bucketlist Collection kuponokkal számos kulináris élmény nyílik meg a vendégek számára, az elegáns étkezési lehetőségektől a hangulatos kávézókig mindent megtalálunk.

A szállodában ingyenes wifi áll rendelkezésre, valamint szobaszerviz biztosítja a kényelmet. Csomagmegőrzést is igénybe vehetünk, az ébresztő szolgáltatás pedig segít abban, hogy ne maradjunk le semmiről. A kényelmi szolgáltatások közé tartozik a vasalás, vegytisztítás és mosoda, amelyek felár ellenében érhetők el. Az autóval érkezők számára elektromosautó-töltő és garázs áll rendelkezésre, biztosítva a teljes körű kényelmet. A szállodában kisebb kutyákat is szívesen látnak. Mindent összevetve a megújult Carlton Hotel kiváló ár-érték arányú és tökéletes lokációjú hely, akár néhány napos városnézésre vagy hosszabb időre érkezünk Budapestre – egyedül, barátokkal vagy családdal egyaránt.

ELÉRHETŐSÉGEK

Carlton Hotel Budapest

(Borítókép: Major Kata – We Love Budapest)

Címkék