Itt a hosszú hétvége, ami azt jelenti, hogy számtalan programon vehettek részt augusztus 15. és 20. között. Lehet csak úgy simán hosszasan ejtőzni például egy brunch mellett, aktívan kikapcsolódni, koncertezni, vásározni, vagy amihez csak kedvetek van. Az alábbi események között biztosan találtok szimpatikusat!

Augusztus 15., csütörtök

Várkert Mozi – MOME Animációs válogatás

Várkert Mozi programjában a MOME Anim legfrissebb munkáiból készült válogatás. Augusztus 15-én egy gyönyörű, panorámás helyszínen nézhetjük meg az elmúlt évek legjobb alkotásait.

További infók

 

A Willany Leó Improvizációs Táncszínház előadása a Viadukt Bárban

A Willany Leó-előadások koncepciója leginkább az, hogy nincs koncepció. Különböző műfajokból érkező előadók találkoznak azzal a céllal, hogy egy olyan előadást hozzanak létre, amiről még ők sem tudnak semmit. Táncművészek és zenészek improvizáción keresztül reagálnak egymásra, létrehozva ezzel egy megismételhetetlen, érzelmes és szórakoztató előadást, amihez augusztus 15-én a Viadukt Bár budapesti panorámája adja a hátteret.

További infók

Aurevoir., vendég: Kacaj

Augusztus 15-én újra a Budapest Parkba látogat a zsámbéki ethno-beat-nyolcas, az Aurevoir. zenekar. Ahogyan azt a parkos fellépéseiknél már megszokhattuk, készülnek jó néhány vendégzenésszel, különleges, tematikus műsorral, backstage-bográccsal, némi izgulással és egy – reményeik szerint – nagyon jó bulival.

További infók

Augusztus 16., péntek

Képgyakorlatok – kiállításmegnyitó

Egy hónapon keresztül lesz ingyenesen látogatható az MNB Arts & Culture Képgyakorlatok Kortárs művészet a Magyar Nemzeti Bank gyűjteményéből című nagyszabású budapesti kiállítása a Q Contemporaryben. Az augusztus 16-án nyíló tárlat a Magyar Nemzeti Bank által életre hívott művészeti gyűjtemény bemutatásával és számos hazai alkotó bevonásával igyekszik népszerűsíteni a képzőművészet mellett a táncművészetet, a zenét és az irodalmat. A tárlat kurátora Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója. A Képgyakorlatok a táblakép legújabb és egyben hiteles variációival foglalkozik, és a mai 30-as és 40-es generáció munkásságának bemutatására koncentrál.

További infók

Garden Live Act '24

Ingyenes improvizációs zenés estekkel vár minket a belváros szívében a K11. A Garden Live Act eseménysorozat következő koncertjén, augusztus 16-án akusztikus és elektronikus zenék intuitív kombinációját hallgathatjuk az épület belső udvarán. Ezen a könnyed nyári estén több zenész együtt áll színpadra, hogy saját zenei rendszereiket összekötve egy nagy, improvizatív zenei kavalkádot hozzanak létre.

További infók

LavaLava w/ RYDIM

Augusztusi LavaLava-össztánc következik pénteken a Pontoonon, ahol egy régi kedves ismerős is feltűnik: RYDIM és a LavaLava kapcsolata még a Lärmben, egy ItaloJohnson-bulin kezdődött, ugyanis a német producer is tagja volt az ikonikus triónak, amelynek sok bomba tracket köszönhet a house-szcéna. RYDIM azóta önállóan is bizonyított, és komoly megjelenéseket rakott le olyan kiadóknál, mint a Pets vagy a Hot Creations, de a figyelmeseknek ismerős lehet a neve az első LavaLava kiadványáról is, mert egy vaskosabb U Should-remixet is jegyez.

Falcao warm up szettjéhez Drumboy is csatlakozik, a levezetésről pedig ezúttal Tolo gondoskodik.

További infók

Augusztus 17., szombat

Repülőtér éjszakája az Aeroparkban

Különleges repülőtéri járművekkel és oldtimerekkel, kivilágított pilótafülkékkel, hajtóműindításokkal, mesélő pilótákkal, pályaválasztási foglalkozásokkal és bemutatókkal, repülős talkshow-val, éjszakai reptérlátogatásokkal és koncertekkel várja a látogatókat augusztus 17-én 15 órától éjfélig az Aeropark. A repülés és a repülőtér mind a mai napig sokak számára egy misztikus világ. Ennek kulisszái mögé enged betekintést ezen a hétvégén az Aeropark – Repülőmúzeum.

További infók

Historical Tales x Anjunadeep Open Air

Az ikonikus elektronikus zenei label, az Anjunadeep idén nyáron felejthetetlen utazást ígér a négy kontinens legfestőibb szabadtéri lokációin. A többek közt New Yorkban, Las Vegasban, Londonban vagy az ikonikus Red Rocks Amfiteátrumban megvalósuló rendezvénysorozat igazi e-zenei ünnep a világ legkülönlegesebb helyszíneivel a háttérben. Az ANJUNADEEP OPEN-AIR TOUR emlékezetes pillanatok sorozatát ígéri exkluzív környezetben, amely a partiélményt magasan a megszokott fölé emeli. A turné budapesti állomásán augusztus 17-én a budai Vár Oroszlános udvarában részesei lehetünk a minőségi elektronikus zene és a lélegzetelállító történelmi helyszín különleges elegyének. (x)

További infók

Varázs Garázs

Augusztus 17-én varázslat száll a Szúnyog-szigetre – az Artoid Studio műtermében, a Duna-ág mellett hajnalig váltják egymást a DJ-k és a zenekarok, többek között a Tigris Szofi, a Hocuspony és az Iceboyz is zenél nekünk, az éteri hangulat megteremtéséhez pedig a Pontaszembe fényfestéssel járul hozzá. A Népsziget oázisában piknikezhetünk, pingpongozhatunk, de a szervezők hűsítő italokkal és nápolyi pizzával is készülnek az eseményre.

További infók

Szent István Nap 2024

Minifesztiválok színes kavalkádja várja a Szent István Nap rendezvénysorozat látogatóit augusztus 17. és 20. között Budapesten. Tíz különleges esemény teszi maradandó élménnyé az államalapítás ünnepét. Klasszikus, könnyű- és népzenei koncertek, gasztronómiai élmények, történelmünket megidéző előadások és kiállítások, valamint családi programok nyújtanak önfeledt szórakozást minden korosztálynak.

A főváros ikonikus helyszínein, a Gellért-hegytől a Vörösmarty téren át a budai Várig, az Alkotmány utcától a Vigadó térig és a Millenárisig igazi fesztiválhangulat, izgalmas színpadi produkciók, valamint gasztronómiai, családi és gyerekprogramok várják az ünneplőket Magyarország születésnapjának négynapos ünnepén. (x)

További infók

Augusztus 18., vasárnap

Bruncholj egyet vasárnap reggel!

A villásreggelizés már jó néhány éve nálunk is elég elterjedt, így miért ne kezdhetnénk egy hétvégi napot egy laza, ráérős, hosszan elnyúló brunchcsal. Ráadásul a fővárosban számos hely kínál késő délutánig reggelit, így van opció bőven. Egy korábbi cikkünkben például 74 helyet próbáltunk ki ebben a műfajban, így van miből válogatni.

További infók

Augusztusi Makers' Market

A Makers' Market egy havi rendszerességű vásár, ahol a dizájnra és a kortárs kézművességre nyitott közönség egyedi tervezői termékekkel és azok alkotóival találkozhat a MOST Kortárs Bisztróban. A Makers' Market Budapest résztvevői a kortárs dizájn élvonalát képviselő tervezők közül kerülnek ki – remek alkalom, hogy a szép tárgyak alkotóival személyesen is találkozzunk.

További infók

Augusztus 19., hétfő

Irány a Mai Manó Ház, ráadásul ingyen!

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából általában a nagyobb múzeumokba ingyen mehetünk be. A Mai Manó Házban az ingyenes belépő rendhagyó módon most augusztus 19-re szól, a fotográfia napjára, így érdemes kihasználni ezt a lehetőséget!

Az évforduló alkalmából augusztus 19-én 12 és 19 óra között ingyenesen látogathatók a Mai Manó Ház Martin Wanda & Martin Gábor: Az Örök Fiatalság Balladája és a Látogatóban Picassónál. Juan Gyenes című kiállításai és a finisszázsra tervezett programok: Bakody Máté dagerrotípiabemutatója, a házvezetés Romoda Klárával, valamint Legát Tibor tárlatvezetése a Martin Wanda & Martin Gábor-kiállításon.

További infók

Augusztus 20., kedd

38. Mesterségek Ünnepe

Augusztus 17. és 20. között újra a hagyományos kézművesmesterségek, -alkotók és kézművesközösségek kerülnek a figyelem középpontjába a budai Várban.

Idén is találkozhatunk a rendezvény tagszervezeteivel, kézművesmesterekkel, külföldi alkotókkal és iparművészekkel. Megkereshetjük kedvenc alkotóinkat, vagy ha most először látogatunk el a fesztiválra, felfedezhetjük a kulturális forgatag minden szegletét. Kiváló alkalom arra, hogy megismerjük és támogassuk a hazai kézművesközösségeinket, és gyönyörködjünk a tradicionális mesterségek szépségében.

További infók

Koktélparti az Aranybástyában

Az államalapítás ünnepe minden évben egy különleges esemény, amit nemcsak a rengeteg program, de a tűzijáték is varázslatossá tesz.

A budai Várból tökéletes kilátás nyílik a városra, az Aranybástya pedig egy különleges koktélpartival készül, ahol az egyik legszebb panoráma mellett élvezhetjük az augusztus 20-i estét. Az étterem teraszáról megcsodálhatjuk a Margitszigettől egészen a Citadelláig terjedő, varázslatosan kivilágított várost, ahol a tűzijáték és a drónshow szinte életre kel a szemünk előtt. Az este folyamán a legfinomabb magyar és nemzetközi falatokat kóstolhatjuk meg, az open bar szolgáltatás és a prémiumminőségű italok széles választéka pedig gondoskodik arról, hogy az ünnepi hangulatot semmi se korlátozza.

Jegyek a „WLB″-kuponkóddal 10% kedvezménnyel vásárolhatók meg. (x)

További infók

Nézd a tűzijátékot egy jó szpotról!

A Szent István-napi tűzijáték az év egyik leglátványosabb eseménye Budapesten. Sokan alig várják, mások nem örülnek neki, de minden évben rengeteg érdeklődőt vonz. Ha élőben akarjuk látni, fontos, hogy olyan helyszínt válasszunk , ahonnan teljességében élvezhetjük a látványt. Érdemes előre körbenézni, mik a legjobb szpotok ehhez!

További infók

Kenyérlelke Fesztivál 2024

Augusztus 20-án új helyszínen és megújult tartalommal, a Magyar Kézműves Kenyér Társaság szervezésében jelentkezik a Kenyérlelke Fesztivál, a kézművespékszakma legrangosabb hazai összejövetele. A 10. eseménynek Budajenő és annak ikonikus műemlék épülete, a Magtár ad otthont. A természetközeli, festői szépségű helyszínen az otthon sütők és a szakma krémje versenyez, ez idő alatt a szervezők szakmai és családi programokkal is készülnek – pódiumbeszélgetések, workshopok, zenei programok, kreatív gyerekjátékok, kemencés élménysütés színesíti a programot.

Fontos újítás, hogy a fesztivál szellemiségében visszatér a gyökerekhez, szlogenje, a „Tiszta élelmiszert, tiszta lelkiismerettel!” is ezt tükrözi. Az ingyenes rendezvény azok számára lesz hiánypótló, akik termelőként, pékként vagy fogyasztóként a szívükön viselik mind a bolygónk sorsát, mind az élelmiszereink minőségét.

További infók

Ha további programokat böngésznétek a hét többi napjára is, ide kattintsatok!

Címkék