Igazán különleges élmény a belváros közepén, de mégis egy tetőkertben, birsalmákkal és bokrokkal körülvéve, zöld környezetben reggelizni és bruncholni. A Crowne Plaza Budapestnek hála szeptemberig minden hétvégén kipróbálhatjuk, hogy milyen is egy glam piknik, ahová semmit sem kell magunkkal vinnünk, hanem egyszerűen csak pazar környezetben pihenhetünk, finom falatokkal és italokkal indítva a napot – eközben pedig Budapest a lábaink előtt hever.

Nyári hétvégéken elméletben nagyon klassz piknikezni, ám a sok szervezés, egyeztetés, bevásárlás, cipekedés, dekorálás gondolatától néha el is megy a kedvünk. Szerencsére idén nyáron ezzel egyáltalán nem kell bajlódnunk, ugyanis a Crowne Plaza Budapest olyan szenzációs piknikszigetekkel vár, ahol nekünk nincs más dolgunk, mint lazítani, enni-inni, jól érezni magunkat, és nagyokat koccintani a magaséletre – szó szerint, ugyanis mindeközben több méter magasban leszünk.

De milyen is egy glam piknik?

Röviden egy nagyon szépen, igényesen, előre berendezett piknikszigetet jelent, ahová nekünk semmit sem kell magunkkal vinnünk, hiszen minden dekor, a gyertyáktól a párnákon, pokrócokon és legyezőkön át a virágokig – illetve pár szórakoztató társasjáték is – már előre be van nekünk készítve. A Crowne Plaza tetején háromféle pasztell színvilág vár: elegáns fehér, habos-babos rózsaszín és babakék.

Minden sziget igényesen és kényelmesen berendezett, sátorral fedett, és ami a legjobb, hogy mindegyikhez jár stílusosan a színvilághoz illő virágkoszorú is, hogy teljesen átadhassuk magunkat a glam piknik élménynek.

A hotel kertjeit gondosan ápoló kertészek különös figyelmet fordítottak arra, hogy a birsalmákkal és bokrokkal körülvett tetőkert természetközeli hangulatban várja a piknikezőket, és külön kiemelendő, hogy a kert termései az ételválasztékban is visszaköszönnek. A fáknak köszönhetően bőven találunk árnyékot, a kilátás pedig kiváló – rálátni a Nyugati pályaudvar gyönyörű, frissen felújított csarnokára, a felhőkre, illetve a környék épületeinek díszes kupoláira.

A villásreggelitől a fánkfalig

Ami az ételeket illeti, kétféle opciónk is van. Választhatjuk a svédasztalos verziót, ahol magunknak válogathatjuk össze a reggelinket. A választék olyan hatalmas, hogy kenterbe veri a klasszikus szállodareggeliről alkotott elképzeléseinket. Itt minden van a granolától kezdve a péksüteményeken és a meleg reggeliken át az egészséges falatokig és friss gyümölcsökig. Találunk helyi forrásból származó, magyar termékekből készült finomságokat, házi lekvárokat, joghurtokat és friss gyümölcsöket is, illetve egy külön fánkfalat is, ahonnan magunknak vehetjük le a legjobban tetsző darabot.

Az italok között a tea- és kávéválasztékon túl friss gyümölcslevek is sorakoznak, de akár mixelhetünk is magunknak egy Mimózát vagy Bloody Maryt a saját ízlésünk szerint.

Ha inkább az asztalunknál rendelnénk, akkor választhatjuk az à la carte opciót is, ahol válogathatunk magyar és nemzetközi klasszikusok, egészséges fogások és édes reggelik közül. Itt olyan, szezonális alapanyagokból készült finomságok várnak ránk, mint a tojásos lecsó, a hollandi mártással és grillezett paradicsommal tálalt Benedict-tojás, a buggyantott tojással érkező avokádós pirítós vagy a juharszirupos-friss gyümölcsös gofri. Ha az à la carte megoldást választjuk, a svédasztalról is bátran fogyaszthatunk.

A szigeteket alapvetően másfél órára lehet lefoglalni, ami azt jelenti, hogy magát az állomást utána át kell adnunk, hogy más vendégek is élvezhessék ezt a különleges, privát élményt, viszont a teraszon és odabent 13:00-ig nyugodtan maradhatunk és falatozhatunk. Egy hétvégi piknik kiváló családi program is lehet, a fogyasztás 12 éves korig a gyerekeknek ingyenes, 12 éves kor felett pedig 50% kedvezményben részesülnek. Ha négylábú barátainkat sem szeretnénk kihagyni, a kisebb termetű kutyánkat – kizárólag pórázon – magunkkal hozhatjuk, de erről érdemes a foglaláskor előre egyeztetni.

A nagy sikerre való tekintettel a pikniket meghosszabbították egy héttel, így a szeptember 7-8-i hétvégéig még lehetőség van a foglalásra!

ELÉRHETŐSÉGEK

Crowne Plaza Hotel Budapest

Címkék