Idén tavasszal harmadik szezonját nyitotta meg a Városliget központi helyszínén található Zenekert, ahol a csónakázótó és a zöld fák ölelésében júliustól már igazán jó burgereket is ehetünk, hűsítő koktélokat vagy éppen kávékat kortyolgathatunk, és olyan érzés itt lenni, mintha még az idő is lelassulna egy kicsit a kedvünkért.

Ha szívesen kiszakadnánk ebben a hőségben a belvárosi aszfaltrengetegből, akkor jó választás lehet a Városliget, ahol kellemesen ejtőzhetünk a nagy fák alatt vagy az árnyékos padokon. Az Olof Palme sétányon található Zenekertben pedig felfrissülhetünk egy jegeskávéval vagy egy finom koktéllal a kezünkben. Ha pedig megéheztünk, akkor a szomszédos Trilla „kistesója” már szaftos smash burgerrel is vár bennünket, amelyet nem érdemes kihagyni.

Remek lokáció, mesés környezet

A Zenekert lokációja tényleg az egyik legjobb a városban. A zöld környezet minden évszakban más és más arcát mutatja, imádjuk tavasszal a kipattanó rügyeket és az első, meleg napsütéses napokon, nyáron a rengeteg virágot, és hogy itt mindig történik valami, ősszel pedig a csodás színű levelekben gyönyörködhetünk. Nem mellesleg nagyon könnyen és gyorsan megközelíthető, akár a tömegközlekedést, akár a kerékpárt választjuk.

A ZenekertetHősök tere irányából vagy éppen a Városliget közepén áthaladó trolimegállóktól néhány perc sétára találjuk, kerékpárral meg az Andrássy út felől gyorsan elérhetjük. A teraszon ücsörögni egy napsütéses délutánon vagy fülledt nyári estén már önmagában is remek program, miközben elmerülhetünk a csónakázótó vagy a Néprajzi Múzeum látványában.

Szaftos új burger dupla húspogácsával

Mivel a Zenekert már 13 órától nyitva tart, akár meg is ebédelhetünk náluk. Néhány napja kapható ugyanis saját fejlesztésű smash burgerük. Egy maroknyi csapat már jó ideje teszteli, hogy milyen legyen a hús és a szósz aránya, és hogy mitől is lesz tökéletes a burger.

Ami rögtön feltűnik, hogy a buciban dupla, szaftos húspogácsa van, amely jó minőségű, friss marhahúsból készül, egyáltalán nem szárad ki, már önmagában is tökéletes, és nem is igényel semmilyen különleges fűszert, csak sót és borsot. A briós buciba a hús mellett kerül még jégsaláta, cheddar sajtból szintén 2 szelet, pirított hagyma, csemegeuborka, illetve majonézalapú házi szósz.

A hamburgert kérhetjük magában, illetve menü formájában is, amikor csónakburgonyát adnak mellé, illetve aki nem annyira éhes, csak a burgonyát is választhatja szósszal. A hamburger a dupla húspogácsától tényleg nagyon laktató, menüben és önmagában kérve is kedvező az ára, hiszen simán kivált egy ebédet vagy vacsorát. Emellett klasszikus szendvicseket is kaphatunk, sonkásat és szalámisat, illetve ha valami könnyűre vágynánk, akkor hideg gyümölcssalátát.

Koktélok, csapolt sörök, kiváló borok és kávék

A Zenekertben minden kedvenc alapkoktélt megtalálunk a Mojitótól kezdve a Cuba Librén át a Tequila Sunrise-ig. A nyár kedvence a Tanqueray Blackcurrant Royale fekete ribizli-vanília ízesítésű ginalapú itala, de nem maradhat el az Aperol Spritz sem. Emellett 3-féle sört (Carlsberg, Kronenburg Blanc és Brooklyn IPA) is tartanak csapon, illetve üveges, ízesített és alkoholmentes sörök is kaphatók. A fröccsök a Laposa Pincészet vagy Dúzsi Borászat rozé boraiból készülnek, de Bolyki Egri Bikavér, Pannonhalmi Rosé és Nyakas Irsai Olivér is szerepel a boros tételek között. Limonádéból is igen széles a választék a bodzástól kezdve a görögdinnyésen át a klasszikusig.

A jó minőségű kávéból készült klasszikus latte és kapucsínó mellett jegeskávét, Cortadót vagy Espresso Tonicot is kérhetünk. A tejeskávékat kérhetjük alternatív tejjel is, illetve pluszsziruppal, mellé pedig egy süti vagy pite is jól csúszik, hiszen azt is mindig találunk a kínálatban. Mi most egy Day & Night névre hallgató csokis tortát kóstoltunk meg.

Kerékpárosbarát, gyerekbarát és kutyabarát

A Ligetben rengeteg program várja a nyár folyamán is a különböző korosztályokat. A Szépművészeti Múzeumban megnézhetünk több jó kiállítást, a Millennium Házában vezetett sétákon vehetünk részt, gyerekekkel a KRESZ-park és a Nagyjátszótér remek program, illetve ha négylábú kedvencünkkel érkezünk, akkor több kutyajátszóteret találunk. Előtte vagy utána pedig érdemes beülni családdal vagy barátokkal a hangulatos Zenekertbe, ahol mindig kellemes, halk zene szól, így nem kell túlkiabálni egymást, ha beszélgetni szeretnénk, és ahol a csónakázótó és a Vajdahunyad vára már-már giccsbe hajló látványa közben megérint a városi-nyaralós lazulás érzése.

ELÉRHETŐSÉGEK

Zenekert

1146 Budapest, Olof Palme sétány

(Borítókép: Polyák Attila – We Love Budapest)

Címkék