Az elmúlt években a Marczibányi téren található Művelődési Központ belső terasza abszolút felkerült Budapest leghangulatosabb kerthelyiségeinek térképére, nem is beszélve arról, hogy a Marczi Nyaralónak keresztelt árnyékos és zölden burjánzó titkos kert szuper nyári programoknak ad helyet. Idén is koncertek, táncos és színházi programok, előadások és bulik színesítik a környék kulturális életét. Itt az idő lefoglalni a legjobb helyeket a nyaralóban!

A Marczibányi Téri Művelődési Központ minden évszakban remek programokat kínál, de nyáron életre kel a hangulatos belső udvar: zöldell a vadszőlő, virágba borultak a cserjék, és minden készen áll a szuper nyári programkavalkádra. Az biztos, hogy itt garantáltak a felejthetetlen nyári esték, ahol a friss levegőn, profi vendéglátás mellett élvezhetjük a jobbnál jobb előadásokat; mutatjuk is, mire számíthatunk az idei nyári szezonban!

Június – Színház, piknik, dalestek

Június 24-én egy igazi klasszikussal indul a nyári szezon a Marcziban, a kertben a Szindra társulat feldolgozásában és Földessy Margit rendezésében nézhetjük meg Shakespeare világhírű darabját, a Szentivánéji álmot.

A humoros, félreértésekkel teli, kalandos vígjáték az év legrövidebb éjszakáján játszódik, amikor a nyári napfordulót ünnepeljük. A tündérekkel és manókkal átszőtt játék az atyai szigor elől menekülő szerelmesekről, egyszerű mesteremberekről, valóságos és varázslatos hatalomról, viszályról és megbékélésről mesél.

Június 25-én a gyerekeké lesz a főszerep, 17:30-tól a Marczi Gyerek Piknik várja a családokat, ahol lesz nyáresti koncert, tánc, kézműveskedés és finom üdítők. Június 26-án Dés László ül le a kertben egy zongora mellé, ahol nemcsak eljátssza a dalokat, de keletkezésükről is mesél. Június 27-én pedig Pajor Tamás Szózene estje teszi felejthetetlenné az estét, akinek vendége ezúttal nem más lesz, mint Thuróczy Szabolcs.

Július – Történelem-koktél, koncert, mesejáték

A július Antalffy Péter történész előadásával indul, a humoros történelmi stand-up előadás főszereplői ezúttal a félreértett nők, Mata Hari, Kleopátra és Jean dArc lesznek.

Közös bennük, hogy a korabeli társadalom elvárásaihoz mérve ítélték meg tetteiket, így bátor, tettre kész nőket bélyegeztek meg prostituáltnak, csábítónak vagy boszorkánynak. Valójában összetett személyiségek voltak, akiket a saját koruk kihívásaival és lehetőségeivel együtt kellene megítélnünk.

Július 10-én Sallai László koncertjét élvezhetjük, 11-én pedig a Soltis Lajos Színház előadása vár ránk, a Bolond Istók igazi zenés, kacagtató história, amelyet kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlunk.

Július 29-én a PartVonal Műhely interaktív, zenés mesejátéka teszi káprázatossá az estét, ami Csukás István – Darvas Ferenc: Ágacska c. művére épül. Végül pedig július 29-én Bereményi Géza – Cseh Tamás: Frontátvonulás c. darabját nézhetjük meg, amelyet a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős zenés színész osztálya mutat be.

Augusztus – Tangó, gitár, cirkuszszínház

Augusztus 26-án ismét Történelem-koktél vár ránk, Antalffy Péter humoros előadásában ezúttal a mítosszá merevített férfiaké lesz a főszerep, Nagy Sándor, Caesar, Dzsingisz kán és Mátyás király kerül a középpontba. Augusztus 27-én a Puerto Tango Trio előadását élvezhetjük, 28-án pedig Frenk különleges szerzeményei csendülnek fel egy szál gitárral.

Augusztus 30-án és 31-én a TRIP és a KULT2 cirkuszszínháza duplázik az 1984 előadással.

Távol tudunk-e maradni a hírözöntől, az egymásnak homlokegyenest ellentmondó információktól? Mi az igazság? Hogyan értelmezzük a körülöttünk burjánzó káoszt? Vagy jobb-e, ha irányított információkhoz jutunk csak? Hogyan találom meg magam, ki vagyok én? Van-e még a Földön érdek nélküli szerelem? Kérdések, kérdések, és nincs válasz. George Orwell 1949-es regénye és az előadás erre a helyzetre ad egy választ.

Szeptember 5. és 7. között a Shakespeare/37 eseményen a színház és a film egyesülése kerül középpontba. 37 ismert magyar dráma- és prózaíró, illetve költő írt 20–40 perces etűdöket Shakespeare műveiből, ezekből pedig 37 rövidfilm készült. A sorozat tökéletes képet ad a mai Magyarország művészeti szcénájáról, hiszen egy adott periódusban mutatja be a kortárs irodalmat, a filmművészetet, a színházat, a forgatási helyszíneken keresztül pedig Budapest rejtett vagy épp ikonikus épületeit.

Az biztos, hogy a nyár izgalmasnak ígérkezik a Marczi Nyaralóban, ahol a szabad ég alatt, a szuper hangulatos titkos kertben élvezhetjük a színes kultprogramokat.

A részletes eseménynaptárt és a jegyvásárlási lehetőségeket itt találjátok.

Elérhetőség

Marczibányi Téri Művelődési Központ

Címkék