Buli, tánc, koncert, kiállítás, fesztivál – a június 13. és 16. közötti napok erről fognak szólni! Úgyhogy adjátok át magatokat, töltődjetek, mert olyan egyedülálló élményekben lehet részetek, mint például a Coldplay Music Of The Spheres turnéja, az Ivan & The Parazol koncertje a Budapest Parkban, a Kudarcok Múzeuma Kiállítás vagy a Historical Tales három élő produkciója a Várban. És ismét lesz Ünnepi Könyvhét, RákócziSokk Fesztivál és Fő utca fesztivál Budajenőn.

Június 13., csütörtök

95. Ünnepi Könyvhét

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 95. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri ünnepét június 13. és 16. között a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó területén. Ahogy minden évben, a négynapos rendezvényt idén is megannyi színpadi program, könnyűzenei koncert, dedikálás színesíti.

További infók

Winelovers Summer Opening Party 2024

Június 13-án újra a Winelovers Summer Opening Party nyitja meg a nyarat a borkedvelők nagy örömére. Az eseményen ismét válogatott hazai borokat kóstolhatunk korlátlanul, ráadásul egyetlen belépőjegyért cserébe, a nyüzsgő belvárosi forgatagban, az InterContinental Budapest teraszán.

A könnyedebb, a melegben jóleső üde fehérborok és a friss, gyümölcsös rozék mellett a testes vörösborok kedvelői sem maradnak szomjasak, de tokaji édesbor-különlegességeket is kóstolhatunk majd a rendezvényen. Az ingyenes pop-up előadások pedig igazán üdítően hatnak majd, hiszen prosecco- és cavatematikával várják a buborékfanokat.

További infók

Ivan & The Parazol, support: The Vices

Egy generáció nőtt föl rajtuk, de még mindig csak a harmincas éveik elején járnak. Nevezhetjük őket az új „nagy öregeknek”? Valószínűleg nem sértődnek meg ezen. Talán kimondható, hogy az Ivan & The Parazol a tavalyi szezon egyik legerősebb Budapest Park-os koncertjét adta. A világ szeme még csak félig, de az országé már teljesen rajtuk. Hogy idén mit alakítanak, kiderül június 13-án.

További infók

Queer Days

Június 13. és 16. között a Cinema Niche csapata a Háttér Társaság támogatásával először rendezi meg Queer Days elnevezésű eseménysorozatát. A program négy napon át a nemzetközi filmes és queer szubkultúra öt, különleges jelentőséggel bíró alkotásával ünnepli az LMBTQIA+ témájú filmeket és filmkészítőket, tematikus eseményekkel kísérve. A vetítéssorozat mellett június 14-én Queer Days Party várja az érdeklődőket a Toldi Klubban, amire ingyenes a bejutás azoknak, akik legalább három filmre jegyet váltottak.

További infók

Június 14., péntek

Mozgás Éjszakája 2024

Péntekenegész éjszakán át sportolhatunk ingyenesen Budapest szívében, a gyönyörűen felújított Városligetben és a Hősök terén. Az idei Mozgás Éjszakáján 20 sportágban próbálhatjuk ki magunkat, a zumbától a szabadtéri görkoris diszkóig, a tollaslabdától a spinningig.

Lesz többek között éjszakai élményfutás, belvárosi kerékpártúra, gyalogtúra az új Néprajzi Múzeum tetejének érintésével, görkoris gurulás a kivilágított Budapesten és további izgalmas mozgásformák. (x)

További infók

RákócziSokk Fesztivál 2024

A Józsefvárosban immár hagyománnyá vált RákócziSokk Fesztivál június 14-én és 15-én összesen nyolc koncerttel vár bennünket a Rákóczi téren. Az esemény két napja alatt olyan neves fellépők lesznek, mint Rutkai Bori, Dresch Mihály, Lukács Miklós, Ujj Zsuzsi és még sokan mások. A programsorozat folyamatos zenei élményt nyújt a térre érkezőknek, két színpadi koncert között, az átállások alatt ugyanis élő cigány zene pezsdíti a hangulatot.

További infók

Museum of Failure – Kudarcok Múzeuma Kiállítás 2024

Budapesten is látható a Museum of Failure kiállítás, amelynek középpontjában a sikertelen termékek állnak. A kiállításon több mint 200 vállalkozás terméke található meg, olyan érdekességekkel, mint a Colgate fagyasztott lasagnája és a Coca-Cola Blak kávéja. A múzeum azt mutatja be, hogy a tévedés része az innovációs folyamatnak, és az úttörő ötletekhez vezető út szerves lépcsőfoka.

További infók

Makers' Market június – MOST

Állandó budai helyszíne mellett Budapest népszerű alkotói vására, a Makers' Market júniusban is visszatér Pestre. A MOST Kortárs Bisztróval való együttműködésben valósul meg a belvárosi vásár, amely egész napos dizájn-, gasztro- és zenei élménnyel várja az érdeklődőket.

A Makers' Market résztvevői a kortárs magyar dizájn élvonalát képviselő alkotók, akikkel személyesen is találkozhatunk a vásáron. A kézi munka és a kis szériás gyártás értéke önmagában is vitathatatlan, a tervezőkkel való személyes találkozás és az egyedi dizájntermékek születésének folyamatába való bepillantás lehetősége pedig olyan különleges élményt ad, aminek köszönhetően egy-egy tárgy az elsődleges használati funkción túlmutató értéket képviselhet hosszú távon az életünkben. Szeretettel várnak mindenkit a Makers' Market Budapest szervezői és a MOST Kortárs Bisztró csapata vasárnap 10 és 17 óra között.

További infók

Június 15., szombat

ChardonnÉJ 2024

Könnyed, tökéletes nyárindító borünnep június 15-én az Etyeki Kúria ChardonnÉJ eseménye, melyen 20 hazai és határon túli borászat és pezsgőpince mutatja be a kínálatában elérhető chardonnay csendesborokat, pezsgőket.

Az Etyeki Kúria mesés környezetébe a borok és a pezsgők mellett gasztronómiai partnerek is érkeznek: az ételekről és a kávékülönlegességekről a borászat saját vendéglátásán túl a Digó Pizza és az Etyeki Kávé gondoskodik. A fajta egyedülálló minifesztiválján a Boutiq′Bar mixereinek köszönhetően a házigazda chardonnay-, merlot- és rozétételeiből készített borkoktélokat kóstolhatunk. A program sétálókóstolóval indul, a Valami Amerika felszabadult életérzésének megidézéséért pedig a Bon-Bon együttes felel. (x)

További infók

Fő utca fesztivál – Budajenő

Június 15-én, szombaton újra megrendezik a Fő utca fesztivált Budajenőn. Fellép a Rutkai Bori Banda, a Budakeszi Fúvószenekar, a The Pontiac és a BluesDosers, de lesz közös éneklés és a Kiss zenede népzenei bemutatókoncertje is.

A Színházi udvarban Pálos Hanna és Kovács D. Dániel Csoda és Kósza meseelőadása, valamint Egger Géza Végtelen krónikák című interaktív színházi előadása vár bennünket. A gasztronómiai élményről a Jenői Pékség, a Sercli Café, az Á + V Fürjészet, a Csehülünk, a Gyárfásbolt és Falatozó, a Hajta Farm, a Sveda Borház, a Mincsik Szörpmanufaktúra és a Zsákoljunk Kft. gondoskodik. Emellett lesz zenés utcabál, kézművesvásár, egészség- és baba-mama sátor, „szelíd motoros” felvonulás, pizzasütés a falu kemencéjében, könyvbörze és más izgalmas programok. 

További infók

A Budapesti Cervantes Intézet 20. évfordulója

A Budapesti Cervantes Intézet idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, aminek örömére változatos kulturális programmal készülnek, koncertekkel, DJ-vel, flamencóval, gasztronómiával, irodalommal és természetesen gyermekfoglalkozásokkal.

További infók

Henri Gonzo a PONTOON-on

A multiinstrumentalista karibi-magyar zenészt ismét a Lánchíd lábánál köszönthetjük június 15-én, ahol felcsendülnek legújabb szerzeményei és átdolgozott személyes kedvencei, gitár- és lábdobkísérettel.

További infók

Historical Tales with Christian Löffler, Parra For Cuva, Thylacine

Szombaton a nyár egyik legkülönlegesebb rendezvényével, három élő produkcióval jelentkezik a Historical Tales, amikor is a minőségi elektronikus zene és a lélegzetelállító történelmi helyszín különleges elegyének lehetünk tanúi. Vadonatúj Life lemezének bemutatójával érkezik Christian Löffler. Szintén új Mimose albumát mutatja be Parra For Cuva, és ráadásként Thylacine elektronikus zenei koncertjét is élvezhetjük az UNESCO Világörökség részét képező budai Vár Oroszlános udvarában. (x)

További infók

Június 16., vasárnap

Coldplay: Music Of The Spheres World Tour

A Coldplay 2023-as, telt házas stadionturnéját követően bejelentette az európai koncertek harmadik körét 2024 nyarára, a listán pedig – a hazai rajongók örömére – Budapest is szerepel. Az angol együttes tizenhat éve járt utoljára Magyarországon, június 16-án (illetve 18-án és 19-én) pedig a Puskás Arénába érkezik, a Music Of The Spheres turnéval.

További infók

Országos Beatles Találkozó 2024

A Beatles-rajongók örülhetnek június 16-án, hiszen ezen a napon minden a legendás zenekarról fog szólni a Kobuciban! Az idei Országos Beatles Találkozó a vendégelőadó koncertblokkjával kezdődik, majd Paul McCartney megkerült basszusgitárjáról hallhatunk egy színpadi beszélgetést. Ezenkívül lesz még kvíz, és The Bits-koncertekre is számíthatunk. 

További infók

Ha további programokat böngésznétek a hét többi napjára is, ide kattintsatok!

(Borítókép: Koncz Márton - We Love Budapest)

Címkék