A Szemes Optika koncepciója teljes mértékben eltér a megszokott optikai üzletekétől, hiszen a komplex és szakszerű vizsgálaton túl nemcsak a számunkra legjobb szemüveg kiválasztásában segítenek, hanem kellemes környezetben akár egy finom specialty kávét is elkortyolgathatunk.

A Covid kellős közepén nyitott meg a Szemes Optika, ahol nemcsak szakszerű látásvizsgálattal és különleges szemüvegekkel, de világos pörkölésű, szemes kávéból készült specialty kávéval is megkínálnak látogatásunk során.

Egy optika, ahol az otthonos hangulat is fontos

Az üzlet teljesen eltér az általunk megszokott optikai üzletek koncepciójától: dizájnban, kínálatban és szolgáltatás tekintetében is. A tulajdonosok egy otthonos, kellemes hangulatot álmodtak meg a helyszínre, amelyet azóta is nap mint nap csinosítgatnak. Egy kényelmes kanapén ücsörögve mennyei specialty kávét kortyolgathatunk, akár vásárlóként, akár kísérőként érkezünk az üzletbe.

Modern technológia, szakszerű vizsgálat már 6 éves kortól

Az otthonos légkör és a finom kávé mellett természetesen magára a látásvizsgálatra is nagy hangsúlyt fektetnek, és figyelemmel kísérik a legújabb, innovatív megoldásokat. Magyarország egyik legkomplexebb és legjobban felszerelt rendelőjében a látásvizsgálaton túl különböző elváltozásokat is szűrnek. Számos olyan problémával találkoznak, amelyre máshol nem derül fény. A komplex látásvizsgálat általában minimum 50 percet vesz igénybe, a szokásos vizsgálatokon felül szemfenékvizsgálatot, polatesztet, fényérzékenység- és szemszárazságszűrést is végeznek. Már 6 éves kortól várják a pácienseket.

Egy jó keret kiválasztásához idő és szakértelem kell – itt mindkettőt megkapjuk

Miután az ügyfelek elhagyják az űrtechnológiával felszerelt vizsgálót, a látszerészek sietnek a segítségükre. A megfelelő keret megtalálására mindenképp szánjunk elegendő időt! Érdemes úgy tervezni, hogy a vizsgálattal együtt akár 3-4 órát is eltölthetünk az üzletben. Ez a hosszúnak tűnő idő azonban egyáltalán nem érződik a kellemes környezetnek, az alapos szakmai hozzáállásnak és a kedves kiszolgálásnak köszönhetően. Egyáltalán nem érzékeltük az idő múlását, inkább kellemesen impulzív, mégis relaxáló élmény maradt a Szemesben eltöltött idő.

Különleges márkák, széles választék, személyre szabott szemüvegek

A keretkínálat rendkívül széles palettán mozog, minden igényt szem előtt tartanak. Flórián Fanni, a tulajdonos személyes rajongója a különleges márkáknak, szereti a kézműves termékeket, a fenntartható alapanyagokat, és számtalan márka kizárólagos forgalmazója. Minden keretet személyesen választ ki, amely az üzletbe kerül. A Szemes Optikában kifejezetten szeretik megoldani a különleges kéréseket, így ha valamilyen speciális igényünk van, biztosak lehetünk abban, hogy segítenek megtalálni az „igazit”. Az üzletben úgy tekintenek a szemüvegekre, mint az önkifejezés eszközeire, ezért minden keretből egyetlen darabot tartanak, így biztosan nem találkozhatunk velük szembe az utcán nap mint nap. Maximálisan támogatják a vásárlókat abban, hogy szemüvegük önazonos legyen, tükrözze a személyiségüket, akár a komfortzónájukon kívül, akár azon belül mozognának a választás alkalmával. A lencsék tekintetében a legtöbb gyártóval kapcsolatban állnak, és a magas szakmai tudásuknak köszönhetően a legmegfelelőbb lencsét szabják az ügyfél adottságaira és igényeire.

Szemüveg mellé kiváló kávé

A trendeket nemcsak a szemüvegek tekintetében, hanem a hideg és meleg italok kapcsán is követik. A Szemes baristája, Sinkó Réka maximálisan odafigyel a vendégek igényeire, és a kávék mellett szívesen elkészíti számukra kedvenc meleg és hideg italaikat is. A tulajdonos, Fanni pedig maga is rajong a jó kávéért:

A kávé szeretete az életem meghatározó része, napjaim rutinja, melyhez rituálé társul. Pontosan emiatt lett Szemes a Szemes. Itt találkozik a két szem. Ahogy a minőség minden területen fontos, így nem volt ez másképp a kávé kiválasztása során sem, egy csésze tökéletesség La Marzoccón átengedve.

Különböző földekről begyűjtött kávébabokból vásárolnak, amelyeket frissen pörkölnek számukra. A hűtőben mindig van mentes tej is, ha szívesebben innánk így a kávét. Mesés kerámiacsészéiket pedig kifejezetten számukra tervezte és kézzel készítette Czakó Anna.

Egy biztos, a Szemes Optika más, mint a többi! Az üzletbe belépve egy barátságos, kellemes környezetbe csöppenünk, ahol a munkatársak között is érezhető a családias összhang, és ahol tényleg minden ott töltött pillanat rólunk szól a vizsgálattól kezdve a keretválasztáson át a kávézásig. Őszinte odaadással foglalkoznak az ügyfeleikkel, miközben nagyon hálásak a vásárlók bizalmáért. Itt lehet időpontot foglalni.

ELÉRHETŐSÉGEK

Szemes Optika

(Borítókép: Szemes Optika)

Címkék