A Damjanich utcában, öt perc sétára a Városligettől található a kívül-belül megújult hotel. Akár családdal érkezünk a fővárosba, akár több száz fős konferenciát, céges rendezvényt szeretnénk tartani, mindenképp kiváló választás.

A D50 Hotel és Rendezvényközpont a város központi részén, mégis nyugodtabb környezetben várja a vendégeket a Damjanich utca 50. szám alatt. A 125 éves helyszín kalandos története után, úgy látszik, most elnyerte méltó külsejét, és biztos, hogy kedvelt rendezvényhelyszíne és szálláshelye lesz a fővárosnak, ahol a klasszikus és a modern találkozik.

Több napra elegendő program a hoteltől néhány perc távolságra

lokáció az egyik legjobb a városban, hiszen a megújult hotel tényleg karnyújtásnyira található a Magyar Zene Házától,Néprajzi Múzeumtól,Szépművészeti Múzeumtól, illetve a Fővárosi Állat- és Növénykerttől és a Széchenyi fürdőtől. A Ligetben emellett számos ikonikus gasztrohely is fellelhető, például a Műjégpálya mellett a Városliget Café & Restaurant vagy a Gundel, de számos street food étel is kapható a környéken. Ha egy nagyobb sporteseményre vagy koncertre érkeznénk, akkor a Papp László Sportaréna is könnyen megközelíthető. Az sem elhanyagolható a belvárosi parkolás nehézségei miatt, hogy a hotelnek saját parkolója is van, amely 40 autót képes befogadni, illetve szintén a közelben elérhető a még nagyobb, 400 férőhely-kapacitású Múzeumi Mélygarázs.

Az épület falai a történelem tanúi

A ház 1895-ben épült, 1901-ben egyházi kézbe került, majd évtizedekig a Regnum Marianum közösség székházaként működött. 1944. július 2-án az amerikai légierő az Andrássy út külső szakaszán berendezkedett német hadvezetést akarta megsemmisíteni bombáival, ekkor érte találat a Damjanich utca Liget felőli végét. Az egyik bomba éppen az 50. számú ház udvarára esett, félig összedöntve az ott lévő kis kápolnát, amelyet egy földszinti terembe költöztettek, az újjáépítéséről lemondtak. A két világháború között a Városliget szélén templom épült, és plébánia is alakult Magna Domina Hungarorum néven, de Regnum Marianumként maradt meg az emlékezetben. 1951 szeptemberében a Regnum templomot lerombolták, november 24-én pedig államosították a Damjanich utcai házat.

A kétezres években az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye visszakapta az erősen leromlott állapotú épületet, amely egy évtizedig üresen állt, amíg 2016-ban megkezdődhettek a felújítási munkák. 2019 novemberének elején áldotta meg Erdő Péter bíboros, prímás. Számos egyházi és világi esemény zajlott falai között, de a Covid időszaka után indult be igazán az élet. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) több nagy konferenciáját is ebben az épületben rendezték meg. A Damjanich utcai lakóépületből egy régi és egy új szárnyat magába foglaló katolikus kulturális központot alakítottak ki vendégek elszállásolására alkalmas helyiségekkel, irodákkal, parkolókkal, kiegészítő terekkel.

Nagyobb eseményekre vagy kisebb családi rendezvényekre is alkalmas terek

A D50-ben kiváló lehetőség nyílik konferenciák, gálavacsorák, könyvbemutatók, meetingek, kisebb-nagyobb (30 vagy akár 200 fős) üzleti vagy családi rendezvények megtartására. A legnagyobb, a rögtön az aulából nyíló 200 négyzetméteres Esztergom terem, amely az udvarra néző hatalmas ablakkal rendelkezik, de természetesen sötétíthető is, illetve mindenféle technikai követelménynek megfelel. Emellett több, kisebb-nagyobb szekcióterem is rendelkezésre áll, például a 60 négyzetméteres Óbuda terem, illetve az egybenyitható, de két külön teremként is használható, összesen 170 négyzetméter alapterületű Pest-Buda terem. A termek technikailag is összeköthetők, ha szükséges, és párhuzamosan több eseménynek is otthont adhatnak.

A második emeleten található 70 négyzetméteres reggeliző teljesen megújult, és már nemcsak a hotel vendégei számára elérhető, hanem kisebb rendezvények számára is egy jó helyszín lehet. A hatalmas, zöld fákkal szegélyezett, Damjanich utcára néző ablakok, a kellemes színvilág és a tágas, világos tér tényleg kiváló lehetőségeket nyújt. Főleg, hogy nemrég megállapodás született az Eventrend Csoporttal, akiknek igen nagy tapasztalatuk és hátterük van rendezvényszervezés terén, az állandó és magas minőséget pedig a Gála Eseményszervező saját termelőkonyhája garantálja. Közös céljuk, hogy a rendezvényközpont meghatározó szerepet töltsön be a budapesti rendezvénypiacon, így személyre szabott ajánlatokkal is segítik a megrendelőket.

Elegáns, tágas és barátságos szobák

A Damjanich utca 50. alatt található épület amellett, hogy kiválóan alkalmas különféle egyházi vagy világi kulturális események megtartására, természetesen szállásként is remek. Belépve egy letisztult, elegáns, magas belmagasságú belső tér tárul elénk. A négycsillagos hotel szobái az épület régi és új szárnyában kaptak helyet. 6 superior, 6 prémium és a 24 standard, összesen 36 szobában egyidejűleg nyolcvan vendég elszállásolására van lehetőség. A tágas és nagy belmagasságú, 35-40 négyzetméter alapterületű superior lakosztályok zuhanyzós fürdőszobával, a Damjanich utca zöld fáira néző kilátással várják a vendégeket.

Ebben az elegáns lakosztályban akár egy ötfős család is kényelmesen elfér. A szoba nappalibútorzattal, beépített szekrénnyel, minibárral, LED-tévével, kávéfőzővel van felszerelve, ez utóbbihoz kávékapszulák is járnak. A prémiumkategóriába tartozó, 25-27 négyzetméteres szobákhoz zuhanyzós fürdőszoba tartozik. Bútorzatuk elegáns, letisztult és egyben kényelmes is, ahol a vendégek rendelkezésére áll a minibár, a LED-tévé, illetve kapszulás kávéfőző.

A legkisebb, de szintén kényelmes, 18-21 négyzetméter alapterületű, zuhanyzós fürdőszobával kiegészülő standard szobák az új épületszárnyban kaptak helyet. Ablakuk a belső udvarra néz, s az alapfelszerelésnek szintén része a minibár, a LED-tévé és a kávéfőző.

Mit tartogat a jövő?

Az épület bejárása során lehetőségünk volt a még készülő, szomszédos épületben található új helyszínek megtekintésére is. Az alap 250 fős kapacitás második körben bővült 50 fővel, és ősszel eléri végső állapotát egy új multifunkciós, 300 férőhelyes konferenciateremmel, amelynek alapterülete több mint 1300 négyzetméter. Itt lesz az új bejárat az előcsarnokkal, a hozzá flexibilisen csatlakozó 320 négyzetméteres konferenciateremmel, amely mobil falak segítségével könnyedén osztható. Különlegessége, hogy a falak mellett közlekedőfolyosó szolgálja a vendégek kényelmét.

A D50 nemcsak jó lokációja, hanem kiváló és összetett szolgáltatáscsomagja miatt is remek helyszín, hiszen a rendezvények és konferenciák mellett rögtön szállást, parkolási lehetőséget, illetve cateringet is tudnak biztosítani, így olyan komplex csomagot nyújtanak, amely nem sok helyen érhető el a Belváros közelében.

ELÉRHETŐSÉGEK

D50 Hotel és Rendezvényközpont

(Borítókép: D50 Hotel és Rendezvényközpont)

Címkék