A Bikás park mellől a Fény utcai piacra költözött a préselt zöldségek és gyümölcsök legkedvesebb lelőhelye.

A Bikás park melletti Léműhely évek óta a környékbeliek kedvence volt, így ők valószínűleg szomorúan vették tudomásul, hogy a falatnyi bolt bezárt. Nem volt azonban más választása a tulajdonosoknak, egyszerűen kinőtték az üzletet. Új helyükön, a Fény utcai piac földszintjén szerencsére bőven van hely, így a régóta tervezett ráncfelvarrást is végeznek.

A bolt jelenleg próbaüzemben van – ez vásárlói szempontból egyelőre annyit jelent, hogy a kiszolgálás gyorsasága és a levek szavatossági ideje maradt a régi –, de az ígéret szerint a próbaidő végére ez változni fog. A nagyobb üzletben hátul egy kisebb üzem épül éppen, és az üvegfalnak köszönhetően majd nézhetjük is, ahogy a leveink készülnek. Érkezés után egy hűtőbe kerülnek a zöldségek, majd feldolgozás után a mosóba, aztán a tulajdonos által készített présbe, végül ismét a hűtőbe. Az új rendszerben még arra is figyeltek, hogy nyáron, mikor a mosáshoz használt csapvíz kissé melegebb, hűtött vízzel dolgozzanak. Ez azért fontos, mert a zöldséglevek 2-3, míg a gyümölcslevek 3-4 napig tarthatók el jelenleg, de mivel pasztörizálatlan és tartósítószer-mentes leveket árulnak, az eltarthatóságot csak a HACCP-elvek kiemelt betartásával, a megfelelő hűtéssel és gyors feldolgozással lehet majd növelni.

További újítás, hogy az üzlet előtt egy narancsprés található, amiből a vendégek maguknak csapolhatnak. Bár nem ez az egyetlen hely, ahol magunknak préselhetünk friss narancslevet, azt az előző Léműhely óta tudjuk, hogy ott lemossák a narancsokat, eltávolítva róluk a szállítás miatt rákerült tartósítószereket. 

Az új Léműhely már működik, és megvehetjük a jól ismert préselt leveket, de nemsokára teljes gőzre kapcsolnak!

ELÉRHETŐSÉGEK

Léműhely Fény utcai piac

Címkék