Újbuda központjában nyitott meg a harmadik Alaplé Bár, így a Fény utcai piac és a Nagymező utca után már Dél-Budán is kapható a testet-lelket melegítő forró ital.

Az első Alaplé Bár a Mammut mellett, a Fény utcai piac aljában nyitott meg még 2021 elején, de az ötlet már jóval korábban, 2018-ban megfogant Király Éva dietetikus, alapító fejében. Az Alaplé Bár a Covid-időszak ellenére – vagy talán pont azért – instant siker lett, így 2021 végén Pest is kapott a jóból, a Nagymező utcában nyitottak egy új egységet.

Tavaly év végén pedig egy harmadik hellyel bővült a család: pár hete a Fehérvári úti vásárcsarnok süllyeszett szintjén is kaphatók a natúr és az ízesített alaplevek is. Éva szerint az év végi, év eleji nyitás különösen szerencsés, hiszen a január azoknál is a tudatosabb táplálkozásról és az egészségesebb életről szól, akik év közben kevésbé fogékonyak a téma iránt.

Bizonyos alapanyagok elhagyása mellett már a kezdők méregtelenítő kúrája során is hasznos lehet a minőségi alapanyagokat tartalmazó csirke- és a marhaalaplé: nem terheli az emésztőrendszert, mégis számos tápanyag megtalálható benne. Tápláló, aminek köszönhetően a kúra alatt sem kell éheznünk. A csontlevesben könnyen emészthető formában vannak jelen mátrixban levő anyagok, vitaminok, ásványi anyagok, mikrotápanyagok, valamint a zselés, kocsonyás kollagén is, mely a kötőszövet, a bőr és a csontok legfontosabb fehérjéje” – mondja Éva.

A Fehérvári úti Alaplé Bár kínálatában ugyanúgy elérhető az ízesített és a natúr alaplé, illetve fogyaszthatunk helyben, de el is vihetjük.

Címkék