A könyvtár a Magyar Tolkien Társasággal közösen szervezte meg a változatos programpontokkal teli, A Gyűrűk Ura világát megidéző, ingyenes családi napot, melyre április 6-án, szombaton kerül sor.

J. R. R. Tolkien munkássága előtt tisztelgő, ingyenes Tolkien-napot tart az Országos Széchényi Könyvtár fenntartásában működő Országos Idegennyelvű Könyvtár (OIK). Az egész napos, színes programsorozatban lesznek többek között előadások, workshopok, tolkieni ihletésű társasjátéksarok, különleges nyelvlecke, kézműves-foglalkozások, valamint filmes replikák.

A Tolkien-napon részt vevők készíthetnek majd tündeírásos emléklapot, megtanulhatják a tündehajfonás fortélyait, benevezhetnek kvízjátékokba és közös éneklésbe, válogathatnak a Középfölde-vásár kínálta termékekből, és a gyöngyfűzés meg a könyvjelzőkészítés mikéntjét is elsajátíthatják. A szórakoztató családi nap elősegíti az olvasás népszerűsítését, fejleszti a kreativitást, támogatja a nyelvtanulást, az idegen nyelvű irodalom, valamint a zeneművészet megismerését. Az ingyenes Tolkien-nap helyszíne az V. kerületi Molnár utcában található Országos Idegennyelvű Könyvtár, az időpontja pedig április 6-a, szombat 10-től 17.30-ig. 

Címkék