Idén ötödik alkalommal hirdeti meg a Páratlan Szülő Díj pályázatát az Egyszülős Központ.

Az Egyszülős Központ 2024-ben az ötödik Páratlan Szülő Díj pályázatát hirdeti meg, amelynek célja az egyedülálló szülők elkötelezett és példamutató munkájának elismerése – olvasható az MTI oldalán. Ma Magyarországon mintegy 300 ezer egyszülős család él, a probléma közel félmillió gyereket érint. Fontos, hogy ők szüleikkel együtt szakszerű segítséget kapjanak, és megismerkedjenek azokkal, akik hasonló helyzetben vannak.

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány még 2018-ban hozta létre első központjukat az Üllői úton, amit pár évre rá egy budai hely követett. Munkájukkal mintegy hetvenféle szolgáltatást kínálnak a rászorulóknak, és rengeteg családon tudnak segíteni.

Az általuk létrehozott Páratlan Szülő Díj azoknak szól, akik napi szinten példát mutatnak kitartásukkal, és bárki jelölhet rá olyan, kiskorút egyedül nevelő szülőt vagy nagyszülőt, aki korábban még nem részesült az elismerésben. A jelöltek személyes történetét és bemutatását tartalmazó pályázatokat 2000–2500 karakter terjedelemben április 14-ig várják.

Az elismerést több kategóriában ítélik oda, valamennyi kategória nyertesét 150 ezer forinttal jutalmazzák. A díjazottakra a jelöltek közül az Egyszülős Központ zsűrije tesz javaslatot. A pályázatot ide kattintva lehet elolvasni.

Forrás: MTI

(Borítókép: Egyszülős Központ, Polyák Attila – We Love Budapest)

Címkék