A sörértékelő alkalmazásban a karácsonyi hangulatú, kürtöskalácsízű Chimney Love a sour – smoothie / pastry kategóriában lett a legjobb.

Az Untappd egy olyan alkalmazás, amiben kézműves söröket lehet értékelni világszerte – olyan, mint a Vivino, csak bor helyett sör a téma. Az alkalmazás első alkalommal hirdette meg az Untappd Community Awards díjakat tavaly, és 11 millió felhasználó értékeléseit felhasználva hirdetett eredményt. 2023-ban több mint 1,5 millió sört értékeltek az alkalmazásban, összesen 25 302 nyert díjat. A söröket stílus szerint rangsorolták. A We Love Budapest első söre, a MONYO x We Love Budapest x Szomjas Farkas – Chimney Love a sour – smoothie / pastry kategóriában nyert.

karácsonyi hangulatú, a kürtőskalács ízeit felidéző Chimney Love a MONYO főzdével és a Szomjas Farkas sörbolttal kooperációban született meg tavaly. Egy savanyított, joghurtkultúrával erjesztett stout vaníliával, fahéjjal és 6,5 százalék alkoholtartalommal. Kuzder Marcell sörfőző közel 100 kg mályvacukrot elegyített a sörbe, először egy szirupot főztek, és azt adták hozzá a főzethez – fontos megjegyezni, hogy nem aromával dolgoztak.

A MONYO x We Love Budapest x Szomjas Farkas – Chimney Love limitált kiadású, elérhető a MONYO partnereinél, illetve a webshopjukban, valamint a Szomjas Farkas webshopjában.

(Borítókép: Mikó Vencel - We Love Budapest)

Címkék