Végre beköszöntött a tavasz és a jó idő, ezzel együtt kezdetét vették a kerti munkálatok, otthoni oázisunknak pedig ezer arca lehet, csupán rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki belőle! Ha építkezés vagy felújítás előtt állunk, szeretnénk a saját kertünket személyre szabni, vagy csak szenvedélyes kertimádóként kutatjuk a legújabb trendeket, akkor március 22–24. között ott a helyünk a Papp László Budapest Sportarénában, a GardenExpón, az ország legnagyobb kertiéletmód-kiállításán.

A GardenExpón megismerhetjük a kerti márkák legjavát és kipróbálhatjuk a legújabb termékeket, legyen szó kerti bútorokról, gépekről, szerszámokról, medencékről, kültéri szaunákról, árnyékolókról, öntözéstechnikai eszközökről vagy kerti sütögetőkről. Ráadásul remek programok, nyereményjátékok és ingyenes tanácsadások várnak ránk, ahol választ kaphatunk a kertépítéssel és kertberendezéssel kapcsolatos kérdéseinkre.

Magyarország legnagyobb és legismertebb, kültéri életstílussal foglalkozó seregszemléje idén is várja az érdeklődőket, hogy megannyi kérdésre választ adjon, és szemet gyönyörködtető, ugyanakkor praktikus megoldásokat mutasson.

A kert az otthonunk leginkább személyre szabható része

A kert az egyik legfajsúlytalanabbnak tekintett, valójában azonban nagyon is megosztó területe az otthon kialakítása során. Nagy vonalakban egy fürdőnek, háló- vagy gyerekszobának, de még egy konyhának is ugyanazokat az elvárásokat kell kiszolgálnia, igaz, más-más stílusban. A kert funkciója azonban sokkal komplexebb ezeknél!

Egyrészt lehet a pihenés terepe úgy is, hogy az ember alig költ rá. Egy nyugággyal, napernyővel és felfújható medencével is idilli hangulatot lehet teremteni egy forró nyári napon, de a legdizájnosabb pergolával alatta, enteriőr módra berendezve akár egy új helyiséggel is gyarapodhat az ingatlan.

A kert lehet a gyerekek terepe, de fontos szerepet szánhatunk neki a család élelmezésében is. A kerti partiknak köszönhetően lehet közösségi hely, akár a reprezentáció színtere is. Lehet egyszerű, rövidre vágott zöld gyepet is választani, vagy karakteres stílust is adhatunk a burjánzó vegetáció által, amely messzi tájakra visz minket.

De lehet hibrid rendeltetést is adni a kertnek, így talán az otthonunk legjobban személyre szabható része lesz, amit a leginkább saját képünkre és egyéniségünkre formálhatunk.

A kert a lélek tükre?

A kertet évszázadokkal ezelőtt a lélek kivetülésének is tartották, és abban elődeinknek valóban igaza volt, hogy mindenképpen tükröződik a kinézetén a személyiségünk és az egyéni élethelyzetünk. Van gyerekünk vagy kutyánk? Családban vagy egyedül élünk? Introvertáltak vagy extrovertáltak vagyunk? Odahaza dolgozunk, vagy bejárunk a munkahelyre?

Talán egyedül a nappali veheti fel a versenyt az exteriőrrel, de annak is sokkal kötöttebb, általános funkcióknak kell megfelelnie, a kerttervezés szabadságát semmi sem éri el. A GardenExpón megismerhetjük, melyek azok a legdivatosabb lehetőségek, amelyekkel saját képünkre és igényeink szerint formálhatjuk a minioázisunkat.

Szuper programok és értékes nyeremények a GardenExpón

A március 22–24-én, a Budapest Arénában megvalósuló GardenExpón a kiállító gyártók és forgalmazók standjai mellett nyereményjátékokkal és számos programmal készülnek a szervezők, köztük szakmai előadásokkal a nagyszínpadon.

A kilátogatóknak lehetőségük lesz a jelen lévő szakemberektől kérdezni, legyen szó a tökéletes medencéről vagy jakuzziról, kerti gépekről és szerszámokról, grillsütőről, öntözéstechnikai vagy kültéri világítási megoldásokról. A belépőjegyeket érdemes elővételben, kedvezményesen beszerezni.

A GardenExpóról, a jegyvásárlásról és a nyereményjátékról itt találtok további infókat.

(Borítókép: GardenExpo / Thea van den Heuvel)

Címkék