Magyar idő szerint március 11-én hajnalban rendezték meg a 96. Oscar-gálát Los Angelesben, ahol ismét díjaztak egy magyar filmest is.

Korábban mi is írtunk róla, hogy a magyar berendező és társai munkáját BAFTA-díjjal is elismerték, most pedig a legnevesebb filmes szobrot is megkapta Mihalek Zsuzsa, Shona Heath és James Price a Best Production Design kategóriában. Ahogyan a BAFTA-átadón, úgy most sem volt jelen Mihalek Zsuzsa, munkatársai azonban nem feledkeztek meg róla, és néhány szóban őt is méltatták. A Szegény párákat, melyen Mihalek mellett több száz magyar szakember dolgozott, még elcsíphetitek a hazai mozikban is, de az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban már streamelhető is a film a Disney+-on, így várhatóan hamarosan nálunk is elérhető lesz online.

Az Oscar-gála nagy nyertese az Oppenheimer volt 7 díjjal, többek között a legjobb férfi főszereplő (Cillian Murphy) és a legjobb rendezés (Christopher Nolan) szobrát elhozva, míg a Szegény párák összesen 4 elismerést kapott, melyek közül a legjelentősebb a legjobb női főszereplő (Emma Stone) díja. A nyertesek teljes listáját ide kattintva böngészhetitek át, Zsuzsával pedig itt olvashattok egy exkluzív interjút.

(Borítókép: Jórgosz Lánthimosz - Searchlight Pictures)

Címkék