Vasárnap este tartotta Londonban a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia a BAFTA-díjátadót, ahol az Oppenheimer mellett a Szegény párák nyerte a legtöbb díjat.

Az Oppenheimer hét kategóriában is győzedelmeskedett, többek között a legjobb filmnek, a legjobb férfi főszereplőnek (Cillian Murphy) és a legjobb rendezőnek (Christopher Nolan) járó díjat is bezsebelte. Nem sokkal lemaradva a Szegény párák volt a díjátadó másik nagy nyertese, összesen öt elismeréssel.

Jórgosz Lánthimosz filmjének berendezéséért Shona Heath és James Price mellett Mihalek Zsuzsa felelt, nekik köszönhető, hogy a film a legjobb díszlet kategóriáját is megnyerte. Ugyanebben a kategóriában hamarosan az Oscar-gálán is szoríthatunk majd egy újabb magyar elismerésért. Maradva a BAFTA-nál, a Szegény párák főszereplője, Emma Stone lett a legjobb női főszereplő, emellett a legjobb jelmez és a legjobb vizuális effektek díját is ez a film kapta. A díjazottak teljes listáját ezen a linken lehet megnézni.

Mihalek Zsuzsa mellett rengeteg további magyar munkatársa volt a Szegény páráknak: a Magyarországon forgatott film stáblistáján 349 magyar név szerepel, de a Pioneer Productions munkáját a teljes forgatás alatt több mint 600 hazai szakember segítette.

(Borítókép: Searchlight Pictures)

Címkék