A bulinegyed kellős közepén, egy Klauzál tér melletti foghíjtelken nyílt meg Budapest első belvárosi kertészete, kifejezetten a nagyvárosi igényeket szem előtt tartva.

Attól, hogy valaki a belvárosban, sőt a bulinegyed környékén él, még bőven lehet igénye arra, hogy a környezetét – a gangot, az erkélyt vagy a társasház kertjét – növényekkel dekorálja. A kertészetek azonban a külvárosban vannak; persze egy autóval megközelíthető bármelyik, de sokkal egyszerűbb, ha csak a közelbe kell menni. Különösen, hogy a kínálat is igazodik a kereslethez, és nem kell több méter magasra törő facsemeték vagy mély gyökerű bokrok között megkeresni a balkonnövényeket.

A Klauzál tér mellett nemrég nyílt Oázis City Erzsébetváros ezeket a problémákat kívánja orvosolni: a foghíjtelken létesült városi kertészetben kifejezetten a balkonkertészek igényeire szabták a kínálatot, elsősorban erkélyen, teraszon vagy társasházi kertekben tartott növényekre szakosodtak, de széles kínálatot találunk itt fűszernövényekből és kertészeti kiegészítőkből, ládákból, szerszámokból is. A kertészetben edukációra is számíthatunk, szeretnék ösztönözni a vásárlókat, hogy a dísznövények mellett kísérletezzenek balkonon nevelhető zöldségekkel, gyümölcsökkel is. 

A kertészeten belül helyet kapott egy 12 parcellás közösségi kert is, ami a KÉK (Kortárs Építészeti Központ) Kis Diófa utcai közösségi kertjével működik majd szimbiózisban. A kert szinte azonnal betelt, mutatva, hogy mekkora igény van a kezdeményezésre a belvárosban is. 

ELÉRHETŐSÉGEK

Oázis City Erzsébetváros

1074 Budapest, Dob utca 37.
Facebook
Instagram

Címkék