Ki az, aki nem húzza fel a szemöldökét erre a hírre? És nemcsak azért, mert Dzsúdló, a ruhamárka és a divat egy mondatban szerepel, hanem mert a hazai streetwearkultúra ezáltal egy új szintre helyeződik. Az új Boga márkával a fiatal zenész-vállalkozó célja olyan high-end divatcikkek megalkotása, amelyek a magyar kultúrából inspirálódnak, és reflektálnak a magyar emberek mindennapjaira.

Március 12. a nap, amikor is droppol Juhász Márton, azaz Dzsúdló új streetwearmárkája, a Boga. Félreértés ne essék, nem a plázás, pólónyomásos tömeggyártásról vagy egy szalagosan legyártott mörcskollekcióról van itt szó. Helyette a tényleges minőség és a határtalan kreativitás mutatkozik meg a limitált darabszámú termékeken. Dzsúdló ráadásul feltörekvő magyar tervezőkkel dolgozott együtt a darabokon, és borsod-abaúj-zempléni varrónőket foglalkoztatott a termékek készítése során.

„A matyó hímzésnél azért szerettünk volna mélyebbre menni” – mondja a kreatív folyamatok hátteréről Dzsúdló.

Fontos azt is megjegyezni, hogy ez streetwear! Tehát olyan darabokat is tartalmaz: hosszabb fazonú pólók, kapucnis pulóverek és lazább dzsekik alkotják az első kollekciót. Dzsúdló a Bogával egy közösséget akar teremteni, amelyben a hasonló ízlésű emberek találkoznak. Számára a divat a másik nagy önkifejezési forma a zene után – e projekt fontos része a származása is, és a márkában ez vissza is köszön a készítők keze munkájában, ami által a vidéki Magyarország is belefogalmazódik a cuccokba. Ezentúl a HUNGARIANS COOK TOO feliratos póló hátán a legfontosabb statement szerepel, ami a márka küldetéstudatának része, hogy megmutassa, a magyar tervezők is tudnak világszinten is elismerésre méltó streetweart alkotni, amit az újragondolt népi motívum is üzen.

Itthon a streetwear műfaját nehéz elhelyezni a piacon, de ami késik, nem múlik, és előbb-utóbb beérik. Főleg Marciék bátorságával, miszerint nem vállalnak semmilyen kompromisszumot, sem a kreativitásukat, sem a minőséget tekintve. Mindez értelemszerűen magas gyártási költségekkel is jár, így a koncepció az lett, hogy készítsenek olyan darabokat is, amelyek esetében ez alacsonyabb, így szélesítve azt a kört, akik számára elérhetővé válik ez a fajta divat.

A limitált kollekció darabjaihoz első körben kizárólag a BOGA release partyn juthatunk hozzá, mely március 12-én 18:00-tól lesz a Restro Puskinban. 

Címkék