Újabb hellyel bővült a budapesti társasjátékbárok és -szalonok világa, mi pedig gyorsan ki is próbáltuk az Astoriához közeli Red and Black Társasjátékszalont, ami egyébként kávézó-bárként is vár mindenkit.

Teljesen véletlenül találtunk rá erre az Astoriához közeli társasjátékszalonra, az a véletlen pedig egy családi születésnap volt, úgyhogy a legkülönfélébb korosztályok keveredtek a kis csoportunkban. Átlépve a Red and Black Társasjátékszalon kapuját először egy hangulatos bárban találtuk magunkat, ahol azok is jól érzik magukat, akik kivételesen nem játszani, hanem csak beszélgetni szeretnének. Van Bányai kávé, különféle szálas teák – mi kipróbáltuk a számunkra teljesen új krizantémteát –, jófajta gyömbérsörök és egészen különleges italválaszték is. Vacsorázni valószínűleg nem itt fogtok, mivel itt mártogatósokat (tunki-tunki), lepényeket és süteményeket, réteseket találtok, de ezek elég jó kísérők mind a beszélgetés, mind a társasozás mellé.

A társasjáték-birodalom az alsó szinten van, és mi külön örültünk annak, hogy végre egy olyan „pincehelyiségben” vagyunk, ahol nem érezni a dohszagot. Kényelmes székek és elvonulós helyek egyaránt vannak itt, a csúcsos, bordó bársonyszékek pedig elég fantasyhangulatot adnak, úgyhogy szerintünk itt fognak a legtöbben fotókat készíteni. Azt érdemes tudnotok, hogy aki társasozni érkezik, az 3 órás időintervallumra bérelhet asztalt.

A játéktárat a Mit Játsszunk? csapata állította össze, és több mint 250 játék közül választhattok. Annyiféle társas van a szekrényekben, hogy mi is percekig álltunk előttük, míg eldöntöttük, melyikkel szeretnénk játszani – leginkább azért, mert több olyan játékot is találtunk, amivel már régóta szemezünk.

A kínálatban vannak logikai, stratégiai, családi és szerepjátékok, ahogy partijátékok is, és a nagyjából 20 perces játékidőtől a szinte végtelenségig tartóig (A Mars terraformálása) mindent megtaláltok.

Nem soroljuk fel az összes játékot, de vannak olyan nagy klasszikusok, mint a Catan, a Carcassonne, az Azul, a Dixit vagy a 7 Csoda, de olyan szépségeket is láttunk, mint a Fesztáv és a Renature – Újjáéledő természet. Folyamatosan frissítik a kínálatot, úgyhogy újdonságokból sincs hiány.

A játékkínálat sok nevetgélős, beszélgetős, blöffölős, könnyen emészthető játékot tartalmaz, de azoknak is bőven akad kipróbálnivaló, akik az absztrakt vagy a nekiülős játékokat szeretik. Mivel a helyen általában játékmester is van, így nyugodtan belevághattok egy olyan játékba, amit egyáltalán nem ismertek, viszont régóta szeretnétek kipróbálni, sőt, ha rátok tör a döntésképtelenség, a játékmester segít majd kiválasztani a megfelelő társast. És mivel a legkülönfélébb játékokat találjátok itt, akár kettesben, randizni is eljöhettek, ugyanis van jó pár olyan társas, amivel akár ketten is tudtok játszani. Sőt, a nagyobb társaságok és csapatépítők létszáma sem akadály, mert a szakképzett játékmester nekik is megtalálja a megfelelő társasjátékot.

Érdekesség, hogy a társasjátékszalon rendszeres társasjátékvásárral és nyílt csereberével is készül, de hetente tartanak magyar kvízestet is. Mi biztosan vissza fogunk még menni, hiszen találtunk még jó néhány olyan játékot, amit mindenképp szeretnénk kipróbálni. És ti mikor mentek? 

Elérhetőség

Red and Black Társasjátékszalon, Café, Bar

Címkék