Márciustól újabb fényművészeti kiállítással vár mindenkit az állatkerti Biodóm, ami a bő kéthetes időszakra Fénydóm néven hazai és nemzetközi fényművészek különleges alkotásainak ad majd otthont. Ráadásul február 29-ig kedvezményesen vásárolhattok jegyeket.

Végre nem csak kívülről láthatjuk a Biodóm épületét, és nagyon úgy tűnik, hogy a hosszú kihasználatlanság után találtak neki egy ideiglenes funkciót, ugyanis március 1. és 17. között Fénydómként különleges fényművészeti alkotások otthona lesz. Ez már a második alkalom, hogy a Biodóm különleges tereiben megelevenedik a fény, ugyanis a tavaly decemberben megnyílt Sárkány Éve Lampion Fesztivál lampionjainak egy része is itt kapott helyet.

A március eleji bő két hétben hazai és külföldi fényművészek alkotásait láthatják a látogatók, ezeket  több száz intelligenslámpával, projektorokkal, nagy teljesítményű diavetítő berendezésekkel keltik életre. Az egyedülálló fénykörnyezetet kifejezetten a Biodómba álmodták meg, és nagyjából másfél óra kell majd ahhoz, hogy bejárjuk a helyspecifikus fényművészeti és audiovizuális installációkat felvonultató teret. Az alkotások mindegyikét valamilyen természeti jelenség inspirálta.

A Fénydómot az INOTA kortárs audiovizuális fesztivál programját is szervező COLLOC Productions, illetve a Centrum Production szervezi, hozzájuk a monumentális fényfestéseiről ismert LaLuz Visuals és a nemzetközi hírű fényművész, Karl Kola is csatlakozott. A Fénydóm alkotásait, installációit megalkotó neves művészek korábban számos nemzetközi fesztiválon mutatták be műveiket. 

A Fénydóm 2024. március 1-től 17-ig látogatható, 17 órától 22 óráig. További információt az Állatkert oldalán találtok.

(Borítókép: COLLOC Productions)

Címkék