A MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya immár 42. alkalommal hirdette meg a Magyar Sajtófotó Pályázatot, amelyre idén 250 fotográfus jelentkezett, 2470 pályaművel. Bár arra még várni kell, hogy megtudjuk, ki kapja az idei nagydíjat, a kategóriadíjazottakat már kihirdették. Több fotós kollégánk elismerésben részesült.

A 42. Magyar Sajtófotó Pályázatra idén összesen 2470 sorozat és egyedi fotó, összesen 6801 kép közül választották ki a legjobb alkotásokat. A pályázatra beküldött képekből idén a Robert Capa Központban rendeznek kiállítást, amelynek ünnepélyes megnyitója április 11-én lesz. Ekkor fogják bejelenteni, hogy ki kapta a MÚOSZ nagydíját és az André Kertész-nagydíjat. A kategóriagyőztesek nevét azonban már nyilvánosságra hozták

A zsűri összesen 16 kategóriában osztott díjakat, kollégáink közül a Sport sorozat kategóriában első díjat nyert Koncz Márton a Nemzeti Sport számára készített régi idők focimeccseit idéző alkotásaival. Művészet egyedi és sorozat kategóriában harmadik helyet szerzett Ladóczki Balázs kollégánk a Balaton Soundon és a Sziget Fesztiválon készített képeivel. Bódis Krisztián pedig, akinek fotói szintén hosszú évek óta színesítik oldalunkat, a Budapest 150 éves sorozat kategóriában szerzett első helyet, és különdíjban is részesült. Gratulálunk a díjazottaknak és a többi résztvevőnek is!

(Borítókép: Bódis Krisztián Budapest felülnézetből című sorozatának egyik fotója)

Címkék