Megkezdődtek az Üllői úti fasor átfogó rekonstrukciós munkái Budapest határától egészen a Határ útig.

Nagy munkába vágjuk a fejszénket, a mai nappal megkezdődnek az Üllői úti fasor átfogó rekonstrukciós munkái Budapest határától egészen a Határ útig. Szakembereink a fasor felmérésekor azt tapasztalták, hogy a fák jelentős része kiöregedett, egészségügyi állapotuk balesetveszéllyel fenyeget, így ennek elhárítására sokat ápolásban kell részesítenünk, illetve el kell távolítsunk a fasorból” – írják a Főkert munkatársai.

A kivágott fák pótlását még idén tavasszal elvégzik, de nemcsak a most kivágott fák helyére kerülnek új facsemeték, hanem a korábban megüresedett fahelyekre is ültetnek. Így közel 300 új fa zöldíti majd a fasort, és a tervek szerint olyan fafajok is lesznek köztük, amelyeket korábban ezen a helyszínen nem alkalmaztak. A közművek, a légvezetékek helyzete miatt leginkább alacsony növésű, gömbkoronájú fákat válogattak ide, azonban ahol erre lehetőség van, ott kifejezetten a magasabbra növő, nagyobb koronájú fajtákat részesítik majd előnyben.

A munkavégzés nagyon hosszú szakaszt és sok fát érint, így várhatóan több hétig tart majd. Ezalatt az autóforgalmat nem korlátozzák, de előfordulhat, hogy kisebb fennakadásokat tapasztalhatnak majd az arra közlekedők, emiatt a Főkert a türelmünket és megértésünket kéri. A balesetveszély miatt kivágásra ítélt fák favizsgálati adatlapjait ezen a linken találjátok meg.

(Borítókép: Szabó Gábor - We Love Budapest)

Címkék