Keresés EN

Shopping

Szó szerint Menő-Jövő – Utazó csomagolásmentes bolt várja a fenntartható élet híveit

Az ország első zero waste mobilját, vagyis utazó csomagolásmentes boltját vezetgetik – néha szó szerint is – a Menő-Jövő csomagolásmentes bolt tulajdonosai.

A Menő-Jövő csomagolásmentes üzlet Nagykovácsiban nyitott meg közel két és fél éve, korábban itt írtunk róluk, és a fix bolt mellett rendezvényeken és piacokon is kiszolgálják a vásárlóikat. Elsősorban csomagolásmentesen lehet náluk válogatni a gabonák, fűszerek, tészták, hüvelyesek, olajos magvak, aszalványok, háztartási szerek, kávé, tea, snack és édesség kínálatából, aki pedig nem készült külön üveggel, dobozzal, az papírtasakban kapja a választott terméket.

Egészen a tavalyi év elejéig egy sátras kitelepüléssel várták a vevőket, de 2023 második felében léptek egy bátrabbat, és egy átalakított furgonba költöztették a kínálatot. Ennek köszönhetően a fix üzletnek lett egy folyton menő-jövő változata. A tulajdonosok célja, hogy felhívják a figyelmet erre az emberközeli és tudatos bevásárlási módra.

„Az elmúlt 5 évben igen hullámzó volt a helyzet a szegmensben, hiszen gombamód szaporodtak az ilyen típusú üzletek, majd pedig gyorsan eltűntek a süllyesztőben. Akik viszont fennmaradtak, azok megtalálták a saját közönségüket, és sok esetben összefogással küzdenek a fennmaradásért vagy haladnak a fejlődés útján” – meséli Csécs-Kertész Dóri, az egyik tulajdonos.

„Mindannyiunk élete ekörül forog, hiszen ez bőven túlmutat a hagyományos kiskereskedelmen, nálunk a közös vezérelv alapjaiban más, sok termék tiltólistás ezekben az üzletekben, nagyon igyekszünk meggyőzni a termelőket, hogy inkább nekünk adják el az itthon megtermelt árut az export helyett” – folytatta.

A furgon felbukkan a szombati Római parti Piacon, és havi 1-2 alkalommal a pilisvörösvári Platzon is, emellett kéthetente a budakeszi Punktum Galéria udvarán, és havonta az ürömi Zengő Termelői Piacon is megtalálhatjátok.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Shopping Szponzorált

Konyhakiállítás 2024

A Papp László Budapest Sportarénában idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását. A március 1. és 3. között megvalósuló eseményen több mint 100 kiállító vesz részt, és közel 8000 négyzetméteren várják majd az építkezőket, a konyhafelújítókat és a sütés-főzés szerelmeseit, hogy megismerkedhessenek a hazai és nemzetközi újdonságokkal. A kiállítók standjainak kínálata mellett a szervezők számos programmal készülnek, továbbá különleges kedvezmények és egy nagy értékű nyereményjáték is várnak bennünket a 14. alkalommal megrendezett Konyhakiállításon.

Shopping

Fekete piac a Pikszisben

Még mielőtt beköszönt a sokunk által várva várt tavasz, a szemhunyorgató napsütéssel, a rengeteg összezavaró illattal és színnel, ünnepeljük még kicsit a szürkét, a sötétet, a feketét! Piaccá alakítják a Pikszis tereit és meghívnak 13 magyar designert és művészt a kedvencekből, akik a legsötétebb oldalukat és alkotásaikat mutatják meg nekünk. Az emeleten társasjátékozni lesz lehetőségünk, a falakon pedig az aktuális Off the Skin kiállítás erősíti a fekete vizuált.

Shopping

MFÖEK vásár & aukció

A Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát idén először egy izgalmas újdonsággal készül: az MFÖEK Tavaszi Fesztivál keretében több eseményt is terveznek, amelynek első felvonása az adománygyűjtéssel egybekötött vásár & aukció lesz, március 3-án. A szervezők egyedi pólókkal és felsőkkel, MFÖEK merch-ökkel készülnek, lesz helyszíni aukció Eke Angival és akusztikus koncert Saya Noéval.

Neked ajánlott

A