A Tripadvisor minden évben összeállítja a legjobb úti célok listáit. A Travelers’ Choice Awards Best of the Best Destinations két kategóriájában is felkerült a leginkább ajánlott desztinációk közé a magyar főváros. Az egyik teljesen érthető, míg a másiknál kicsit elgondolkoztunk: vajon mitől lehet különösen vonzó Budapest a frissen egybekelt pároknak?

A 2024-es rangsor az elmúlt 12 hónap olvasói értékelései és ajánlásai alapján állt össze több kategóriában. A természeti, kulturális, gasztro és egyéb kategóriák között megtalálható a legjobb nászutas-úticél is, amiben Budapest a 19. helyet érdemelte ki mint „a Duna királynője” számtalan gyógyfürdőjével, történelmével, kultúrájával és szépségével, ezzel megelőzve egyik nagy riválisát, Prágát. A listát Bali, Hội An és a Maldív-szigetek vezetik.

Egy másik kategóriában is ajánlják a fővárost, ez pedig a legjobb úti célok Európa alkategóriája. Ebben 16. lett Budapest, míg a dobogó első három helyét London, Róma, Párizs foglalja el.

Budapest egyébként nemcsak a nászutasok kedvelt célpontja, hanem a házasulandó pároké is. Egy korábbi cikkünkben mutattuk be a trendet, mely szerint a tehetős külföldi fiataloknak különösen vonzó itt kimondani az életre szóló igent. 

(Borítókép: Csudai Sándor - We Love Budapest)

Címkék