Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Budapest

Nőnapi adománygyűjtés Józsefvárosban – Higiéniai eszközökkel segíthetjük a rászorulókat

Adománygyűjtést szervez a Józsefvárosi Önkormányzat nőnap alkalmából, március 5-ig több helyszínen adhatunk le higiéniai cikkeket.

Budapest

Hőhullám a IV. kerületben – Miért mindig Újpesten dől meg a melegrekord?

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, sok közülük Újpesten. Ez a kerület lenne a város legmelegebb helye?

Budapest

A Puskás Ferenc Stadion metrómegállóra épül Budapest legújabb multifunkciós központja

A Centrale többfunkciós épületkomplexum Budapest egyik kiemelt sport- és szórakoztatónegyedében, a Puskás Ferenc Stadion metrómegállóra épül, közvetlenül a stadion és a Papp László Sportaréna szomszédságában. A 29 000 m²-es Centrale kereskedelmi és szolgáltatótérrel, ételudvarral, irodákkal és hotellel próbálja meg élhetőbbé és kényelmesebbé tenni a környékbeliek és az átutazók mindennapjait.

A Centrale komplexum közvetlen környezetében, a Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésében naponta közel 100 ezer jármű és több mint 70 ezer gyalogos halad át. A projekt kiemelt célja, hogy javítsa a helyi infrastruktúrát, illetve egy építészetileg is egyedi, élhető kereskedelmi létesítmény létrehozásával kielégítse a különböző igényeket, legyen szó a tömegközlekedéssel utazókról, a helyi lakosokról vagy a közelben lévő irodák dolgozóiról és a rendezvényekre látogatókról.

A létesítmény a XIV., a X. és a VIII. kerület találkozási pontjában, a Hungária körúti irodafolyosó közepén, a Puskás Aréna és a Papp László Sportaréna szomszédságában található. A modern műszaki és energiatakarékos megoldásokat alkalmazó, könnyű acélszerkezetű épület a metró tetején helyezkedik majd el. A komplexum magas szintű BREEAM-tanúsítványt kíván elérni. Egy nagy méretű zöldtetővel is kiegészül, amely több mint 5000 négyzetméterével Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi zöldtetője lesz.

A Chain Bridge Ventures Kft. által fejlesztett és a Bánáti + Hartvig Építész Iroda által tervezett komplexum Magyarországon egyedülállónak számít, hiszen multifunkciós jellegét kiskereskedelmi üzletsorok, vendéglátóhelyek, bérelhető irodák és szálloda egysége adja. A földszinten közel 6000 m2-en várhatóan 40 üzlet- és szolgáltatóhelyiség nyílik majd, köztük szupermarket, drogéria, gyógyszertár, bankok, telekommunikációs és szépségipari szolgáltatások, míg az első emeleten egy több mint 2000 m2-es ételudvar kap helyet. A terasszal ellátott, hatalmas, világos tér a környék sporteseményei előtti és utáni találkozóhelyként is szolgál. Az épület legfelső szintjén, a Hungária körút felőli oldalon egy közel 5000 m2-es, háromemeletes, modern irodatorony, míg a Puskás Aréna felőli oldalon egy 170 szobás, 4 csillagos szálloda kap helyet. Az épület 100 gépjárműnek biztosít parkolóhelyet, de a komplexum a Papp László Sportaréna 1000 férőhelyes parkolójával is direkt összeköttetésben lesz.

A projekt fontos eleme a Puskás Ferenc Stadion metróállomásának fejlesztése új bejáratokkal és mozgólépcsőkkel, amelyek közvetlenül az utcaszintre, a komplexum kereskedelmi terébe vezetnek. A BKK-val való szoros együttműködés lehetővé teszi, hogy a forgalmi renddel kapcsolatos változások okozta kellemetlenségeket minimalizálják a beruházók. A közterületeket is felújítják, beleértve a Hungária körút felőli közforgalmú terület teljes felújítását és az Ifjúsági utca felőli murvás parkolók, járdaszigetek 2500 m2-es zöldparkká alakítását. Emellett a Kerepesi utca mentén kerékpársávot is kialakítanak. A létesítmény várhatóan 2026-ban készül el.

(Forrás és borítókép: Chain Bridge Ventures)

Cimkék

Hasonló tartalmak

Budapest

Budapest és a bűvös 7-es szám

Rejtélyes oknál fogva a 7-es számot misztikus titokzatosság lengi körül. Ezért megnéztük, mi az, ami kötődik vagy kötődött ehhez a számhoz Budapesten.

Budapest

Teljesen átépíthetik a Clark Ádám teret

Bár úgy tűnt, a Lánchíd rekonstrukciójával sok változáson esett át maga a tér is, teljes felújításáról most írtak alá szándéknyilatkozatot

Neked ajánlott

A