Azt már megszokhattuk, hogy az InterContinental Budapest minden jeles ünnepre igazi lakomákkal, ráérős villásreggelikkel és tematikus fogásokkal készül, és ez idén – a húsvéti ünnepek alkalmával – sincs másképp. A kiváló ételeket, ha nem otthonunk kényelmében, akkor a Dunára néző panoráma ölelésében élvezhetjük a Corso Étteremben, jó idő esetén pedig már a teraszra is kiülhetünk. Ha pedig nincs kedvünk a húsvéti menü elkészítésével tölteni a tavaszi szünetet, akkor válasszuk az elviteles húsvéti csomag bőséges kínálatát!

Ha idén nem otthon ünnepeljük a húsvétot, vagy úgy döntünk, szakítunk a hagyományokkal, és inkább a közös időtöltésre helyezzük a hangsúlyt a hosszas konyhai előkészületek helyett, akkor érdemes az InterContinental Budapest felé venni az irányt. A csodás panorámát kínáló Corso Étterem idén is pazar kínálattal készül a tavasz legnagyobb ünnepére, húsvéti brunchfogásokkal, négyfogásos menüvel és elviteles ünnepi lakomával várnak minket április első hosszú hétvégéjén.

Mi is lehetne jobb, mint a húsvét vasárnapot a Duna-parton indítani, és egy ráérős sunday brunchot elkölteni szeretteink társaságában? A Corso Étterem április 9-én svédasztalos büfével, helyi borokkal, sörökkel, üdítővel és természetesen frissítő kávékkal vár minket. A bőséges húsvéti asztalról frissen szeletelt sonkák, mediterrán antipastik, füstölt mangalica és pácolt szürkemarha bélszínszeletek, füstölt halak, rákok és sushik közül válogathatunk. Természetesen friss zöldségek, kenyerek és péksütemények kísérik a húsvéti lakomát, de tojásételek, melegételek, levesek, főételek, desszertek és sajttálak is rendelkezésünkre állnak.

Ha inkább húsvéti ebédre vagy vacsorára térnénk be a Corso Étterembe, akkor sem maradunk hoppon, a séfek egy nagyszerű négyfogásos ünnepi menüvel készülnek április 3. és 9. között. Előételként libamájmousse-t és kacsarilette terrine-t kóstolhatunk, borsos brióssal és málnás zellercsatnival. A leves egy igazi tavaszias fogás: a séfek spárgakrémlevest álmodtak meg az ünnepi menühöz, mely szarvasgombás grissinivel érkezik. 

A főétel pedig mi más is lehetne, mint párolt báránycsülök, mely tavaszi zöldségekkel, burgonyanudlival és rozmaring jus-vel lesz teljes. A végén pedig a mascarponés rebarbarás répatorta teszi fel a koronát az ételsorra.

Ha pedig inkább otthon töltenénk a húsvétot, de idén nincs kedvünk vagy lehetőségünk saját magunk megfőzni a menüt, akkor szintén számíthatunk a Corso Étteremre, ahol a séfek egy pazar, minimum öt főnek is elegendő elviteles húsvéti lakomát állítottak össze. Az előételek között találunk kerti zöldeket friss zöldségekkel, ezersziget és mézes citromos önteteket, töltött tojást, rozmaringos sonkatekercset tormakrémmel töltve, majonézes zöldségsalátát és olyan egzotikusabb kísérőket, mint a hummus, a labneh vagy a muhamara.

Főételként egészben sült báránycomb érkezik keleti rizzsel vagy választhatunk sertésporchettát tavaszi zöldségekkel és rozmaringos sült burgonyával. A desszert répatorta lesz bogyós gyümölcsökkel, vagy kérhetünk magyar húsvéti édességválogatást Eszterházy tortával, Gerbaud szelettel, puncsos mignonnal vagy „Rákóczi” sajttortával. A csomaghoz pedig egy üveg fehér- vagy vörösbor is jár.

Az InterContinental Budapes húsvéti ajánlatairól itt találtok bővebb információkat.

Címkék

Elérhetőségek

Corso Étterem 1052 Budapest, Apáczai Csere János u. 12-14. Facebook-oldal Weboldal