Bréking / budapest

szerkesztés

Képeken a felújított Arany János utcai metróállomás – Kányádi Sándor padja is visszakerült eredeti helyére

Szerzők

  • We Love Budapest

2023. 03. 17. 11:38

Napról napra érkeznek a hírek az M3-as metró felújításának záró szakaszáról. Március 20-tól már zavartalanul, teljes vonalán jár a metró, Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalára pedig a Nyugati pályaudvar után most a szintén nagyon várt Arany János utcai megálló részleteiről kerültek ki képek.

Egy Kányádi Sándor verssel vezette fel Karácsony Gergely főpolgármester az új metrómegálló megújulásának posztját. A 2018-ban elhunyt költő eképp írt 1982-ben a Hiúság című versében: 

„lelkemre
többre
nem
vágyom
lenne
bár
egy
padom
lenn
az
Arany János
nevét
viselő
metróállomáson”

Ez az álom 2003-ra teljesült is és a vágyott pad is újra a helyére került az említett metrómegállóban. Természetesen az ülőalkalmatosság a régi, ám az egész állomás megújult, átalakult, a többi állomáshoz hasonlóan modern, mai kivitelt kapott. 

Az Arany János utcai metróállomás egyik sarkalatos pontja a felszíni épület, ami szomorú állapotban fogadta az utasokat a utóbbi években. Ez most teljes ráncfelvarrást és zöldtetőt kapott, innen pedig 3 mozgólépcső és 1 ferdelift viszi az utasokat a peronhoz. 

A mélyben a mennyezeti burkolat áttört, amivel egy légiesebb, tágasabb hatást kelt, a betonpadok pedig csatlakoznak az egységesebb arculathoz és ugyanúgy magyar fejlesztésű és gyártású darabok, mint a többi állomáson. A pixelminták odafent és a föld alatt is feltűnnek, kétféle kékes árnyalatot variálnak akár a falburkolton, akár a jellegzetes oszlopokon. 

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode