Napról napra érkeznek a hírek az M3-as metró felújításának záró szakaszáról. Március 20-tól már zavartalanul, teljes vonalán jár a metró, Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalára pedig a Nyugati pályaudvar után most a szintén nagyon várt Arany János utcai megálló részleteiről kerültek ki képek.

Egy Kányádi Sándor verssel vezette fel Karácsony Gergely főpolgármester az új metrómegálló megújulásának posztját. A 2018-ban elhunyt költő eképp írt 1982-ben a Hiúság című versében: 

„lelkemre
többre
nem
vágyom
lenne
bár
egy
padom
lenn
az
Arany János
nevét
viselő
metróállomáson”

„lelkemre
többre
nem
vágyom
lenne
bár
egy
padom
lenn
az
Arany János
nevét
viselő
metróállomáson”

Ez az álom 2003-ra teljesült is és a vágyott pad is újra a helyére került az említett metrómegállóban. Természetesen az ülőalkalmatosság a régi, ám az egész állomás megújult, átalakult, a többi állomáshoz hasonlóan modern, mai kivitelt kapott. 

Az Arany János utcai metróállomás egyik sarkalatos pontja a felszíni épület, ami szomorú állapotban fogadta az utasokat a utóbbi években. Ez most teljes ráncfelvarrást és zöldtetőt kapott, innen pedig 3 mozgólépcső és 1 ferdelift viszi az utasokat a peronhoz. 

A mélyben a mennyezeti burkolat áttört, amivel egy légiesebb, tágasabb hatást kelt, a betonpadok pedig csatlakoznak az egységesebb arculathoz és ugyanúgy magyar fejlesztésű és gyártású darabok, mint a többi állomáson. A pixelminták odafent és a föld alatt is feltűnnek, kétféle kékes árnyalatot variálnak akár a falburkolton, akár a jellegzetes oszlopokon. 

Címkék