A város egyik kedvenc koncerthelyszíne, a Budapest Park, idén már harmadik alkalommal változott csodálatos téli mesevilággá. A Jégvilág szívmelengető hangulatáért a hatalmas koripálya, a jégfolyosó, a gyönyörű fények, a különleges és néhol igen extrém téli étel- és italkínálat és a „legparkosabb” zenék felelnek. Azonban idén pár újdonsággal és izgalmas programokkal is vár a Park, legyen szó romantikus randiról, családi kikapcsolódásról, buliról a barátokkal vagy akár céges rendezvényről.

Egészen különleges élmény tetőtől talpig beburkolózva belépni a „befagyott” Budapest Parkba, ahol nyáron annyiszor táncolunk hajnalig a szabad ég alatt. Végigpásztázva a csodálatos ünnepi fényeken, a hatalmas koripályán és a magas karácsonyfán, miközben forralt bor és fahéj illata kering a levegőben, elkap minket az érzés, hogy a Park télen is ugyanúgy az egyik kedvenc helyünk.

Sőt, a táncolást sem kell feltétlen magunk mögött hagynunk, csak át kell helyeznünk a jégre, miután egy forró itallal bemelegítettünk. A hangulat tényleg varázslatos, a fények gyönyörűek, a háttérben pedig ugyanúgy a kedvenc parkos zenéink szólnak.

Nagyobb koripálya és romantikus fényfolyosó

Idén a Budapest Park Jégvilága készült néhány újítással, ugyanis a koripálya mind méretében, mind formájában átalakult, így már több mint 2000 négyzetméteren róhatjuk a köröket a kedvenc zenéinkre, emellett pedig picit megújult a hangulatos jégfolyosó is.

Az egyik legnagyobb újdonság viszont a csodálatosan kivilágított új fényhíd, amin átkelve belátni az egész Parkot, és nem mellesleg kiváló helyszín arra, hogy útközben lőjünk pár tökéletes Insta-fotót.

A fényhíd a nyári évad egyik központi eleméhez, a körpulthoz vezet, ami most ünnepi díszekbe öltözött, és telis-tele van finom téli italokkal és falatokkal. A körpultot egyébként korival is meg lehet közelíteni közvetlenül a jégről, így bármikor szusszanhatunk is itt egyet.

Szívmelengető frissítők és falatok

A körpultban is és a hüttévé avanzsált bárpultban is elérhető a megújult – és néhol elég extrém – étel- és italkínálat, így biztosan nem maradunk étlen-szomjan korizás közben. A harapnivalók között találunk melegszendvicset, retró hot dogot, különböző lepényeket, csirkés vagy vega bucikat és sült krumplit, illetve olyan „bundás”, vegetáriánusok számára is tökéletes harapnivalókat, mint a panírozott sima vagy chilis sajtgolyók, a ropogós bundájú sajtosmakaróni-falatok vagy a krémsajttal töltött jalapeño. Ha valami kiadósabbra vágynánk, kérhetünk vega vagy húsos tálakat, ha pedig édesség is jöhet, akkor semmiképp se hagyjuk ki a csodálatosan finom és ropogós churroskarikákat csoki-, gyümölcs- vagy karamellszósszal, de kiváló választás a fánk vagy mogyorókrémes lepény is.

Ami a téli italokat illeti, természetesen van forró tea, kávé, forralt bor és puncs, emellett pedig olyan különlegességek is, mint a Baileys forró csoki, az Unicum szilvás forralt bor, a Lumbaba, azaz rumos forró csoki vagy a Bombardino, ami tejszínhabos likőr. Ha valami igazán extrémre vágynánk, megkóstolhatjuk azt is, hogy milyen a forró pálinka tejszínhabbal (Forró Özvegy), a pálinka, rum, forralt bor és fekete tea elegye (Jagatee), vagy akár a Tatrateát egy kis pezsgővel.

A családbarát korizástól a jégdiszkóig

Idén is van lehetőség korikölcsönzésre a helyszínen, illetve szintén bérelhetőek a jégpingvinek, amik biztos támaszt nyújtanak a mögöttünk bizonytalanabbul totyogó kicsiknek. Emellett egy fűtött pelenkázó is rendelkezésünkre áll, az öltözőben pedig gyereksarok várja a kicsiket.

Érdemes rajta tartani a szemünket a Park programjain is, szombatonként például beindul a jégdiszkó, amikor is visszaköszön a nyári parkos hangulat, miközben a Retro Kert császára, DJ Thomas, pörgeti a lemezeket, mi pedig megmutathatjuk a legmenőbb mozdulatainkat a jéggel borított táncparketten.

Ha pedig belekóstolnánk abba, hogy milyen érzés a backstage-ben bulizni, ahol a koncertszezon alatt a legnagyobb sztárok szoktak tartózkodni, 300 főig bátran kibérelhetjük ezt a részt privát rendezvényre, és emellé egy kis részt is leválasztanak nekünk a koripályából, ami csak a miénk. Tehát legyen szó szülinapi buliról, céges rendezvényről vagy bármilyen különleges eseményről, a Park erre is kiváló helyszínt nyújt.

Napi belépők és szuper kedvezmények

A tavaly bevezetett jegyrendszer sikerén felbuzdulva idén is napi belépőt válthatunk majd, amely az adott időszakon belül szabadon felhasználható, és a helyszínen vagy online is megvásárolható.

Kétféle időszak közül választhatunk (normál és kiemelt), ezen belül pedig mi dönthetjük el, hogy mikor szeretnénk beváltani a jegyünket. A normál időszakba a hétfő, kedd, szerda és csütörtöki napok tartoznak, kivétel ez alól az iskolai téli szünet (december 22. – január 7.), kiemelt időszaknak pedig a péntek, szombat és a vasárnap számít. Jó hír, hogy a többféle kedvezménynek köszönhetően olcsóbban vásárolhatnak jegyet a pedagógusok, a diákok, a 65 év felettiek és a IX. kerületi lakosok, de van bérlet, illetve családi jegy is. A belépés 6 éves kor alatt pedig ingyenes.

A Budapest Park Jégvilága egészen február 4-ig nyitva tart, és ami külön érdekesség, hogy eddig a dátumig végig megmarad az ünnepi hangulat, és a karácsonyfa sem megy sehova. Fontos még észben tartani, hogy a jeget bizonyos időközönként takarítják, ilyenkor pedig egy rövid ideig nem szabad rajta tartózkodni, de emiatt aggódni nem kell, hiszen ilyenkor vár a hütte szuper téli kínálata.

Nyitvatartás:

– Hétfő–csütörtök: 16:00–21:00
– Péntek: 16:00–22:00
– Szombat: 10:00–22:00
– Vasárnap: 10:00–21:00

További információkat és a jegyvásárlási lehetőséget itt találjátok.

Címkék