A főváros 150. születésnapja alkalmából számos remek program vár ránk, érdemes például ellátogatni a Városháza udvarára, ahol megnézhetjük a The Budapester szabadtéri kiállítást. A The New Yorker 1925 óta a Nagy Alma egyik kedvelt, közélettel, politikával, irodalommal, kritikával és gazdasággal foglalkozó, hetente megjelenő lapja, melynek borítója és illusztrációi ikonikussá váltak az elmúlt majdnem 100 évben, ezt idézi meg most a The Budapester projekt!

Nápoly, Milánó, Tokió, Brüsszel, Peking, Párizs, Montreal, Barcelona és Tokió után most a budapestiek városi élményeit örökíti meg 151 illusztráció, melyek a The New Yorker összetéveszthetetlen borítóit elevenítik fel.

Budapest történetének grafikákon való megörökítésének ötlete a Budapest Brand nZrt.-től származik, akik a 150-es emlékév kapcsán 151 művész bevonásával antológiát terveztek. Az pedig, hogy a projekt az ikonikus The New Yorker hetilap mintájára valósult meg, Kárpáti Tibor és Zimmermann Zsolt illusztrátoroknak köszönhető, akik a grafikusok szakmai vezetőiként vették ki a részüket a projektből.

A születésnap alkalmából november 17-e óta új sétány, a Városháza Passzázs könnyíti meg a belvárosi közlekedést, a fővárosiak számára átjárhatóvá vált a Károly körút és a Városháza utca közötti park. Itt kaptak helyet a The Budapester illusztrációi, melyek segítségével 1873-tól napjainkig követhetjük végig a főváros jelentős eseményeit. Ebből mutatunk most egy kis ízelítőt!

Kövesd a The Budapester Insta-oldalát és szeress bele te is a főváros portréiba!

(Borítókép: Részlet Grela Alexandra illusztrációjából)

Címkék