Az Állatkerti körúton lévő Biodóm kertjében és épületében több száz lampion fényét követve léphetünk be a sárkány évének csodálatosan színes, az állatok szépségét megragadó, látványos világába.

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál egy színes és varázslatos világba vezet, amely a fény és az árnyék fantáziájával várja a látogatókat 2023. december 16-tól, szombattól 70 napon keresztül. Az Állatkerti körúton lévő Biodóm kertjében és épületében több száz lampion fényét követve léphetünk be a sárkány évének csodálatosan színes, az állatok szépségét megragadó, látványos világába 17 és 21 óra között.

2024 a sárkány éve a kínai naptár szerint, így a fesztivál központi eleme szorosan kapcsolódik a kínai újévhez, annak reményében, hogy az új esztendő szerencsét, békét és boldogságot hoz mindenkinek. Nemcsak a kínai kultúra szerelmeseit invitálja egy holdfényes sétára a Sárkány Éve Lampion Fesztivál, hanem a családokat és a látványos kikapcsolódás kedvelőit is.

 

A Biodóm bejáratán keresztül gyönyörű, világító „mágikus kapun” léphetünk be a sok száz lampion közé. A Sárkány Éve Fesztivál egy páratlan lampionkiállítás, ahol egy csodálatos és egyedi, látványos fény- és hangjátékban merülhetünk el. A fény és az árnyék játéka egy állatokkal teli fantáziavilágba vezet el bennünket. A lampionok keleti utazásra hívnak, amely a kínai kulturális örökség egy szeletével is megismerteti a látogatókat. A sziklák és a folyók között óriáspandák játéka elevenedik meg, a gyönyörű főnixmadár szárnyait csapkodja, és repülni készül, mindeközben a húszméteres, fenséges sárkány őrzi a békét és a földet – emellett még közel félszáz különböző látványos installáció vár mindenkit.

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek kikapcsolódást nyújt a kiállítás a hideg téli estéken, hiszen egyedi és különleges installációk várnak majd minket. A lampionok hatalmas képekké, gyakran 5-8 méteres kompozíciókká állnak össze, melyeknek olykor mi magunk is részesei lehetünk. Vannak a kínai kulturális hagyományhoz, a klasszikus kínai remekművekhez vagy a keleti mitológiai történetekhez kapcsolódó installációk, de a látogatói sétányon haladva karibi flamingókkal, sarkvidéki jegesmedvékkel, játékos csimpánzokkal, egzotikus állatokkal, illetve ragyogó virágokkal és színes pillangókkal is találkozhatunk.

Aki pedig az Állatkertben élő „sárkányokat″ szeretné megcsodálni, napközben a Sárkányházban, a Mérgesházban, a Krokodilházbantéli nyitvatartási rend szerint megteheti az év minden napján a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Online jegyek december 1-jétől kezelési költség és sorban állás nélkül itt vásárolhatók meg. Az elővételben váltott belépőjegyek a rendezvény kezdetétől (2023. 12. 16-tól) számított 21 napig érvényesek.

Szabadidő

Fővárosi Állat- és Növénykert

A Fővárosi Állat- és Növénykert az egyik legrégebbi állatkert az egész világon, 1866-ban nyílt meg. Olyan ikonikus részei vannak, mint a Nagyszikla, a Pálmaház, a szecessziós Elefántház vagy a százéves körhinta. A patinás épületek legtöbbjét Kós Károlynak, a neves magyar art-nouveau építésznek köszönhetjük, és habár ezek is nagyon szépek, a fő látványosságok persze az állatok.

Címkék