Keresés EN

Látnivalók és kultúra

Hétvégén kitárja ajtaját a szecesszió magyar csodája, a Gellért-hegyi műteremház

December 10-én, vasárnap különleges programokkal nyitja meg kapuit a szecessziós Gellért-hegyi műteremház. A lakások ajtajai egy napra kitárulnak, így betekintést nyerhetünk az itt élők otthonába, műtermébe, és különleges programok is lesznek.

FRISSÍTÉS: a műteremház látogatása sajnos technikai okok miatt elmarad!

Budapest egyik legszebb szecessziós műalkotása a Gellért-hegyi műteremház, ahol korábban már mi is jártunk, december 10-én megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. Egy napon át beleshetünk majd az itt dolgozó és élő művészek otthonába, műtermébe, ezenkívül különleges programok, művészettörténeti és építészettörténeti séták, felolvasószínház, kiállítás és gyerekprogramok is várják majd az érdeklődőket.

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az INSERT weboldalán lehet. Az online platform Újbuda legizgalmasabb eseményeit tömöríti, így érdemes az oldalt nem csak ezzel a hétvégével kapcsolatban felkeresni. 

További infók itt.

(Borítókép: Koncz Márton - We Love Budapest)

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

The AI Film Festival (AIFF) 2024

Magyarországon elsőként szervezett nemzetközi, mesterséges intelligenciával készült filmeknek versenyt a The AI Film Festival (AIFF). A 145 beérkezett pályamunkákból rangos zsűri választotta ki a legjobb alkotásokat, amelyeket március 3-án a Bem Moziban nézhetünk meg. Az AIFF-ra öt – látványfilm, dokumentumfilm, kísérleti film, videóklip, vegyes művészeti alkotás – kategóriában, maximum 15 perces, legalább a mű felében mesterséges intelligenciával készült alkotásokkal nevezhettek a készítők.

Kultúra

Jávor Piroska: „Játék Parnasszuson”

Az idén 80 éves szentendrei festőművész, Jávor Piroska kiállítása nyílik a Szentendrei Képtárban március 8-án, 17 órakor Játék a „Parnasszuson” címmel.

Neked ajánlott

A