December 3-tól, vagyis az első adventi vasárnaptól ismét zöldbe borulnak a Megyeri híd pilonjai, így immár harmadjára lesz ez az ország legnagyobb karácsonyfája.

Decemberben ismét karácsonyfává alakítja a Magyar Közút a Megyeri híd két pilonját, ám a nagy népszerűség miatt nemcsak karácsonykor kapcsolják fel a díszkivilágítást, hanem advent első vasárnapján, vagyis december 3-án is. A zöldbe boruló pilonok december 17–27. között kapják meg a csúcsdíszt, de a két pilon középső, üveges részén speciális díszfényeket is alkalmaznak majd. Az ország legnagyobb karácsonyfájában így december 3. és 31. között gyönyörködhetnek az autósok és a karácsonyimádók.

„A közvilágítást leszámítva a híd összes világító berendezésén, fényforrásán speciális zöld fólia használatával változtatja át a társaság a népszerű hidat, ezzel a híd mindkét pilonját zöldellő, 100 méter magas karácsonyfává varázsolva. December 17–27. között mind a két pilonra, annak budai és pesti oldalára is csillag csúcsdísz kerül robotlámpák segítségével. Szintén ezen időszak alatt a budai és pesti pilon középső, üveges részén speciális díszfényeket is kihelyeznek majd” – olvasható a Magyar Közút közleményében.

Fontos, hogy aki jobban szemügyre venné az ünnepi díszkivilágítást, az ne a leállósávban álljon meg, illetve ne vezetés közben fotózzon, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül biztonságosan, gyalogosan vagy kerékpárral is el lehet jutni a helyszínre.

A Megyeri híd egyébként nemcsak adventi díszben nyújt különleges látványt, de ködben úszva is érdemes megcsodálni. Gábor Zoltán fotóin például bárki megteheti ide kattintva.

(Borítókép: Magyar Közút)

Címkék