Keresés EN

látnivalók és kultúra

150 forint lesz a belépő a Mai Manó Házba Budapest alapításának 150. évfordulóján

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójának alkalmából a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház minden látogató számára, kedvezményes 150 forintos jegyárral teszi látogathatóvá Az idő illúziója – Ruth Orkin (1921–1985) című kiállítását november 17-én.

Ruth Orkin az amerikai fotóművészet egyik legnagyobb alakja volt. Eredetileg filmrendező szeretett volna lenni, ám abban a korszakban, amikor ő élt, ez elképzelhetetlen lett volna nőként. Így végül a mozgóképek helyett az állókat választotta, és azokkal mesélt el történeteket, beszélő képei pedig a mai napig elevenek, frissek és fittyet hánynak az időnek is. 

Orkin vizuális nyelve a fotografikus kép és a film, a mozdulatlanság és a mozgás találkozásánál helyezkedik el. Fotóművészetében a tér magában hordozza az időt és a mozgást, és addig feszegeti a fényképészet nyelvének határait, amíg az be nem hódol az illúziónak és a mágiának. A kiállításról itt írtunk bővebben.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Közösségi fotógyűjtés indul a Normafáról

?>

A Normafa és a Normafa Síház Étterem megújulása kapcsán A mi Normafánk címmel közösségi fotógyűjtés indul. Hobbi- és profi fotósok képeit is várják.

Legyen vidámpark a VIII. kerületben! – Podcastünkben az Animal Cannibalsszel beszélgettünk Józsefvárosról

?>

Milyen sztorik köthetők a város legszínesebb kerületéhez? Az Animal Cannibalsszel jártuk körbe, hogy miért is volt olyan jó Yozsefvárosban felnőni.

Szponzorált

Társalgó robotok, aranyrúdemelés és széfnyitás – Mutatjuk az 5 kedvenc attrakciónkat a Pénzmúzeumból

?>

A Magyar Pénzmúzeumban élményekkel teli, interaktív utazáson vehetünk részt, mutatjuk az öt legkedveltebb attrakciót!

Neked ajánlott

A